Autoritățile sanitare din SUA: Majoritatea cazurilor record de COVID provin de la adolescenți și tineri

3 săptămâni in urmă 26

Varianta Omicron, mai contagioasă, își face puternic simțită prezența în SUA, acolo unde a devenit deja dominantă. Pe măsură ce Statele Unite înregistrează un număr record de cazuri zilnice cu COVID, autoritățile de sănătate publică din toată țara au declarat că adolescenții și tinerii contribuie la alimentarea acestei creșteri, relatează The Guardian.

Creșterea cazurilor de COVID în rândul persoanelor sub 50 de ani coincide cu o creștere a numărului de infectări în rândul copiilor mici și o creștere îngrijorătoare a copiilor spitalizați.

La nivel naţional, media de șapte zile pentru copiii spitalizați cu COVID a crescut cu 58%, la 334, între 21 decembrie și 27 decembrie. Totodată, creșterea spitalizărilor pentru toate grupele de vârstă a fost de aproximativ 19%.

În Los Angeles, adulții între 18 și 49 de ani au reprezentat mai mult de 70% din cazurile de COVID înregistrate între 22 decembrie și 28 decembrie. Pentru această grupă de vârstă, rata cazurilor la 100.000 de persoane a crescut cel mai rapid.

Orașul a înregistrat peste 27.000 de cazuri noi la 31 decembrie, depășind alarmant media zilnică de 16.000 de cazuri la începutul iernii.

Totodată, datele susțin că ratele de infecție la persoanele între 18 și 29 de ani sunt de peste opt ori mai mari decât acum o lună. Cu adulții din grupa de vârstă 30-40 de ani, există de șase ori mai multe cazuri.

„Adesea, această grupă de vârstă nu se confruntă cu cele mai grave consecințe ale transmiterii crescute. Și uneori, acest lucru a făcut mai dificil pentru oameni să rămână vigilenți cu privire la respectarea tuturor măsurilor sanitare”, a declarat Barbara Ferrer, directorul de sănătate publică al Los Angeles, pentru publicația Los Angeles Times.

Între timp, rata de infecție pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani s-a dublat. În comitatul Orange, majoritatea infecțiilor cu COVID provin de la adulții cu vârsta între 18 și 44 de ani.

Cazurile de coronavirus cresc dramatic în rândul adolescenților și adulților mai tineri și din sudul Nevada. Pe 24 decembrie, tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani au înregistrat 44,7 cazuri la 100.000, o creștere de 131% față de o săptămână înainte, a raportat Las Vegas Review-Journal.

Medicii spun că aceste cifre îngrijorătoare sunt cauzate de rata scăzută de vaccinare.

„Nu este nicio coincidență, este un grup de vârstă care rămâne sub-vaccinat într-un număr semnificativ. Marea majoritate a pacienților cu COVID din spitalele noastre sunt nevaccinați”, a declarat Bob Riney, președinte al operațiunilor de asistență medicală și director de operațiuni la Henry Ford Health System, pentru ABC 12 News.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă