Autoritățile, în alertă. Două persoane din Norvegia au murit la scurt timp după ce s-au vaccinat anti-Covid. Care este explicația

1 lună in urmă 26

Campania de vaccinare anti-Covid-19 a început în toate țările din UE, iar autoritățile și medicii monitorizează atent toate informațiile primite ca feedback în urma vaccinării populației. În funcție de strategia fiecărei țări, au fost vaccinate prioritar diferite categorii de persoane. Dacă în România s-a decis mai întâi vaccinarea cadrelor medicale, în Norvegia, Marea Britanie și în alte țări, administrarea serului a fost făcută mai întâi la vârstnici.

Doi vârstnici din Norvegia au murit după ce au primit vaccinul

Odată cu aparitia vaccinului anti-Covid-19 dezvoltat de Pfizer/BioNTech, au apărut multe teorii și conspirații, menite să împartă populația planetei în două mari categorii: cei care cred în efectul benefic al vaccinului și doresc să și-l facă și cei care sunt toal împotriva acestuia.

Pentru că producerea vaccinului anti-Covid-19, comparative cu alte vaccinuri, a avut loc “pe repede înainte”, multă lume tinde să fie sceptică cu privire la efectele și repercursiunile pe care acest ser le poate avea în timp.

Un caz care ridică multe semne de întrebare este cel al unor bătrâni din Norvegia, care au murit la scurt timp după ce le-a fost administrat vaccinul. Aceștia erau rezidenți ai unui centru de îngrijire al vârstnicilor și au fost vaccinați potrivit politicii stabilite în Norvegia, având prioritate la vaccin persoanele în vârstă.

Momentan nu se cunoaște cu exactitate cauza morții, însă autoritățile norvegiene au demarat o anchetă pentru a afla ce s-a întâmplat și dacă există o legătură între vaccin și cele două decese.

„Trebuie să evaluăm dacă vaccinul este cauza morţii sau dacă este o coincidenţă faptul că s-a întâmplat la scurt timp după vaccinare”, a transmis directorul medical al Agenţiei pentru Medicamente din Norvegia, Steiner Madsen.

Acesta a mai menționat că, în Norvegia, mor săptămânal 400 de bătrâni din azilele de îngrijire a vârsnicilor, astfel că aceste două decese pot fi doar o tristă coincidență.

Până în prezent, nu s-au raportat efecte secundare grave în urma vaccinării populației, astfel că cei cărora li s-a administra serul au suferit reacții alergice ușoare sau alte efecte secundare minore.

De ce în România sunt vaccinate mai întâi cadrele medicale

În ciuda faptului că în alte țări vaccinare a început cu categoria persoanelor cu risc crescut, autoritățile din România au decis ca vaccinarea să aibă loc mai întâi la cadrele medicale.
Potrivit medicului Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș, explicația este simplă.

Pentru a putea fi siguri că vor exista medici sănătoși care să ducă lupta pandemiei mai departe este nevoie de o imunizare în masă a acestora.

„Eu cred că personalul medical trebuie să fie primul vaccinat, dintr-un considerent foarte simplu. Dacă personalul medical este bolnav, nu are cine să ne trateze, inclusiv pe cei vulnerabili.
Mai ales că noi avem prea puţine cadre medicale, inclusiv în prima linie.

Dar asta nu înseamnă că nu putem să îi vaccinăm şi pe cei vulnerabili foarte repede. Trebuie doar să avem o capacitate suficientă de a vaccina într-un timp scurt, pentru că doze avem.”, a spus medicul, potrivit DCNews.

The post Autoritățile, în alertă. Două persoane din Norvegia au murit la scurt timp după ce s-au vaccinat anti-Covid. Care este explicația appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă