Autorităţile australiene examinează documentele de călătorie prezentate de Djokovici

1 săptămână in urmă 9

Novak Djokovic, care s-a antrenat marți dimineață pe terenurile de la Australian Open, este în vizorul autorităţilor australiene. Acestea verifică documentele completate de numărul 1 mondial înainte ca acesta să ajungă în Australia, scrie news.ro.

Potrivit presei australiane, Novak Djokovic ar fi completat într-un formular că nu a călătorit în cele 14 zile premergătoare zborului său către Australia. Cu toate acestea, el a părăsit Serbia pentru a se antrena în Spania în perioada Anului Nou.

Academia de Tenis Soto, cu sediul în sudul Spaniei, a publicat mai multe videoclipuri cu numărul 1 ATP la antrenament sau înconjurat de copii şi urând un An Nou fericit 2022. Potrivit presei australiane, Djokovici ar fi părăsit Spania pe 4 ianuarie.

Happy New Year from all of us at SotoTennis Academy ❤️2️⃣0️⃣2️⃣2️⃣!

And a special message from @DjokerNole #newyear #teamsoto #tennisacademy #sototennis #seeyouin2022 pic.twitter.com/EuWWE1kMt4

— SotoTennis Academy (@SotoTennis) January 1, 2022

Documentul completat de sârb, atunci când a intrat în Australia, preciză că „oferirea de informaţii incorecte guvernului australian este o infracţiune gravă”, care poate duce chiar la „până la 12 luni de închisoare”.

După audieri care au durat în jur de șase ore, o instanţă din Melbourne a revocat luni, 10 ianuarie, anularea vizei lui Novak Djokovic de către autorităţile australiene. Astfel, liderul ATP a câștigat apelul și poate rămâne în Australia pentru a participa la turneul Australian Open. Totuși, ministrul imigrației are dreptul să anuleze viza lui Djokovic, iar acest lucru ar însemna că procesul poate fi reluat. Australian Open, primul turneu de Grand Slam din 2022, începe pe 17 ianuarie.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă