Autoritatea pentru protecția copiilor cere anchetă penală în cazul primarului care și-a umilit fetița, ținând-o dezbrăcată cu fața la perete și cu mâinile ridicate, forțând-o să ceară scuze

5 luni in urmă 25

Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii a solicitat Direcţiei pentru Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud sesizarea organelor de cercetare penală în cazul primarului din localitatea Sângeorz-Băi care și-a umilit fetița, ținând-o dezbrăcată cu fața la perete și cu mâinile ridicate, forțând-o să ceară scuze.

„Urmare a apariției în mass media a unor imagini, care aduc atingere integrității fizice și psihice a unui minor din Sângeorz-Băi, facem următoarele precizări:

ANDPDCA a solicitat DGASPC Bistrița Năsăud sesizarea organelor de cercetare penală în vederea verificării existenței elementelor constitutive ale unei infracțiuni. ANDPDCA a solicitat verificarea situației minorei în familie și a nevoilor de sprijin și asistență”, se arată într-un comunicat al autorității.

„În egală măsură, facem apel către mass media cu privire la faptul că imaginile degradante și umilitoare la adresa minorei sunt de natură să pună în pericol dreptul la imagine, accentuând componenta traumatică a acestui eveniment și stigmatizarea copilului. Pe cale de consecință nu încurajăm promovarea și distribuirea acestor imagini”, adaugă sursa citată.

ANDPDCA precizează că va monitoriza îndeaproape evoluția situației în acest caz și colaborează direct cu DGASPC Bistrița Năsăud pentru apărarea drepturilor copilului.

Traian Ogâgău este primarul PNL al orașului Sângeorz-Băi și candidat pentru un nou mandat la alegerile din 27 septembrie. Un video în care acesta își umilește fiica minoră, ținând-o la perete, în genunchi, dezbrăcată și cu mâinile ridicate, a fost dat miercuri publicității.

În filmare se vede și se aude cum fetița repetă mecanic, printre lacrimi, ceea ce-i cere tatăl: „Nu mai sunt obraznică. Nu mai supăr pe mama și pe tata”, „O să fac exerciții și o să învăț”, „Sunt cea mai obraznică fată din hotelul ăsta” etc. În același timp, tatăl îi cere să nu-și lipească mâinile de perete.

După ce filmul a fost dat publicității, Ogâgău a avut mai multe reacții pe facebook, justificându-și atitudinea ca pe un drept al său de „părinte”.

„Copiii sunt totul în viața mea, în viața noastră, și suntem responsabili de educația pe care le-o dăm. Îi iubim când ne fac bucurii dar și când mai greșesc, însă nimeni, dar nimeni nu se poate băga în viața nimănui să ne spună cum să îi creștem, cum să îi educăm sau cum să îi mustrăm atunci când greșesc”, a spus Ogâgău la Antena3.

Sursa foto: Facebook Traian Ogâgău

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă