Autoritatea Palestiniană va organiza în 22 mai primele alegeri după 2006

1 lună in urmă 23

Preşedinţia Autorităţii Palestiniene a anunţat vineri seară organizarea de alegeri legislative şi prezidenţiale în lunile mai şi iulie, primele după 2006, transmit AFP şi Reuters.

”Preşedintele Mahmoud Abbas a publicat un decret prezidenţial cu privire la organizarea de alegeri generale”, indică un comunicat difuzat de agenţia oficială de presă palestiniană Wafa.

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 22 mai, iar scrutinul prezidenţial pe 31 iulie. Cele mai recente alegeri prezidenţiale palestiniene s-au desfăşurat în ianuarie 2005, iar ultimele alegeri legislative în ianuarie 2006.

Scrutinul parlamentar desfăşurat în 2006 a fost câştigat în mod surprinzător de Hamas, care din 2007 deţine controlul în Fâşia Gaza.

Potrivit cotidianului The Jerusalem Post, la începutul acestui an preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a anunţat că a ajuns la un acord cu mişcarea Hamas pentru organizarea de alegeri parlamentare şi prezidenţiale. Anunţul a survenit după ce Abbas a primit o scrisoare din partea liderului Hamas, Ismail Haniyeh, privind încetarea disputei dintre Fatah şi Hamas.

Sursa: Agerpres

Foto: Mahmoud Abbas, președintele Autorității Palestiniene / Sursa: Facebook

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă