Autopsia victimelor de la Matei Balș e gata. Descoperirea macabră pe trupurile a 3 pacienți

3 săptămâni in urmă 23

Nici trei luni nu au trecut de când 14 bolnavi au murit după incendiul de la ATI din Piatra Neamț și suntem martorii unor alte scene dezastruoase, derulate acum la Matei Balș, cel mai mare spital de boli infecțioase din România. Bilanțul în urma tragediei a ajuns la 6 morți. Autopsia victimelor. Trei pacienți au ars de vii.

Autopsia victimelor de la ”Matei Balș”, pe masă. 3 pacienți au ars de vii

Medicii legiști au finalizat necropsiile primelor cinci victime din incendiul de la Institutul ”Matei Balș” din Capitală, în urma căruia șase pacienți au murit. Cea de șasea victimă, un bărbat, a murit astăzi la Spitalul Universitar de Urgență București.

Surse judiciare au declarat pentru Gândul că două femei au murit pe fondul unei insuficiențe cardio-respiratorii, acestea intoxicându-se cu monoxid de carbon. Decesul bărbatului găsit carbonizat, în schimb, a fost cauzat de arsurile puternice de pe suprafața corpului, dar și de cele de la nivelul căilor respiratorii.

Cauzele morții în ceea ce privește primele cinci victime sunt următoarele:

bărbat cu arsuri puternice pe 100% din suprafața corpului și pe căile respiratorii; femeie cu arsuri și intoxicație cu monoxid de carbon; bărbat cu arsuri pe căi respiratorii și intoxicație cu monoxid de carbon; bărbat cu arsuri puternice pe toată suprafața corpului; femeie intoxicată cu monoxid de carbon și expunere la căldura emanată.

Reacții. Aflat în moarte clinică, sistemul de sănătate încă mai aduce surprindere

„Lăsați situația, vă rog, până o să vină pompierii să vă spună care este motivul”, i-a spus secretarul de stat Raed Arafat unui jurnalist aflat la fața locului.

„A fost o ardere generalizată, cu degajări mari de fum. Am intervenit atât din exterior, cât și din interior. S-au constitut echipe de căutare-salvare, concomitent cu echipe de localizare și lichidare a incendiului”, colonel Orlando Șciopu, inspector-șef București-Ilfov.

„Nu vom da speculații, nu vom da bănuieli, pentru că nu are niciun rost. Putem să spunem ceva și să aibă cauză total altceva”, a spus Arafat.

„Nu știu de la ce putea să plece. Așa cum a spus și domnul Raed Arafat, urmează să vedem ce se întâmplă”,
Adrian Streinu Cercel, fostul manager al Institului ”Matei Balș”.

„Săptămâna trecută, marți, mama m-a sunat să-mi spună că ei îi este foarte frig și să o iau din spital. Miercuri am vorbit cu personalul medical dacă îmi dă voie să duc o aerotermă și mi s-a permis acest lucru. Tot în acea zi am dus aeroterma și mama beneficia de condiții decente de căldură”, a spus fiica pacientei pentru care s-a adus aeroterma în spital, cea de la care ar fi pornit incendiul.

The post Autopsia victimelor de la Matei Balș e gata. Descoperirea macabră pe trupurile a 3 pacienți appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă