Autobuzul de 700.000 de euro prezentat la Galați. Are o autonomie de 350.000 de kilometri și "poluează" doar cu apă FOTO

2 săptămâni in urmă 31

Miercuri, 10 Noiembrie 2021, ora 16:17

99 citiri

Autobuzul de 700.000 de euro prezentat la Galați. Are o autonomie de 350.000 de kilometri și "poluează" doar cu apă FOTO

Mijlocul de transport a fost expus miercuri, 10 noiembrie, în fața Primăriei Galați și va rămâne acolo timp de o săptămână.

Un autobuz alimentat cu hidrogen a fost prezentat în premieră la Galaţi, în cadrul unui eveniment organizat de municipalitate.

Autobuzul va rămâne în oraş timp de o săptămână pentru sesiuni de prezentare organizate de Solaris Bus&Coach şi Linde Gaz România, arată departamentul de presă al Primăriei Galați.

Soluţia de propulsie a mijloacelor de transport în comun cu hidrogen are o serie de avantaje cum ar fi distanţa de deplasare de până la 350 de kilometri la o încărcare în condiţii de trafic diverse, o alimentare rapidă şi mai ales reducerea emisiilor de carbon în condiţiile în care singurul produs secundar al reacţiilor chimice este apa.

Costul unui astfel de mijloc de transport este de aproximativ 700.000 de euro.

Conform sursei citate, Primăria municipiului Galaţi a realizat deja o serie investiţii importante pentru un transport modern şi ecologic. Astfel, sunt deja în circulaţie 17 troleibuze noi, 20 de autobuze hibrid şi 4 tramvaie noi, primele din ultimii 40 de ani, dintr-o serie de opt.

Mai mult, municipalitatea a investit şi în infrastructura de transport, pentru reabilitarea căilor de rulare a tramvaielor sau extinderea reţelei pentru troleibuze.

Citeste si:

AUR susține că alianța dintre PNL și PSD a fost instrumentată de către Iohannis. „Ar fi fost demis de popor şi ar fi suportat o umilinţă fără margini”

Alianţa pentru Unirea Românilor a transmis miercuri, 10 noiembrie, că negocierile dintre PNL şi PSD pentru a forma o coaliţie de guvernare au loc "la îndemnul şi prin mijlocirea lui Klaus...

Grindeanu susține că PSD vrea creşterea salariului minim, a pensiilor şi a alocaţiilor prin taxarea luxului. „Vrei iaht, maşini de sute de mii de euro - plăteşti în plus”

Vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a declarat miercuri, 10 noiembrie, că la întâlnirea echipelor de negociere de la PNL, PSD şi UDMR, pe capitolul economic, s-a discutat despre tot ceea ce...

DigiSport.ro

a1.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă