Autoarea aventurilor lui Harry Potter a primit AMENINTARI cu moartea! Care a fost cauza si cine sunt suspectii

1 săptămână in urmă 27

J.K Rowling J.K Rowling

Scriitoarea britanică J. K. Rowling, a afirmat luni că a primit multe ameninţări cu moartea din partea unor militanţi pentru drepturile persoanelor transgen care o acuză de discriminare, scrie AFP. 

LUNI, 22 NOIEMBRIE 2021, 21:58

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: Alexandru Buzica

Ea a denunţat faptul că trei activişti ’’s-au fotografiat în faţa casei ei” săptămâna trecuta. Nu este pentru prima oara cand inventatoarea personajului Harry Potter a primit astfel de mesaje. Mai mult, aceasta a postat anul trecut pe Twitter, un mesaj care a produs agitatie in comunitatea LGBTQ+. De atunci, amenintarile continua la adresa scriitoarei J.K. Rowling.

Statutul persoanelor trans face obiectul unor dezbateri aprinse în ultimii ani în Marea Britanie, cu militanţi care luptă pentru drepturile lor pe de-o partea iar de cealaltă parte unii intelectuali, autori şi profesori care sunt acuzaţi de discrimare, declarându-se victime ale ‘’culturii anulării” (cancel culture). 

J.K. Rowling a afirmat în mesajele ei pe Twitter că a fost contactată de numeroase femei care au făcut ‘’obiectul unor campanii de intimidare, de la hărţuirea pe reţelele de socializare şi până la urmărirea angajaţilor ei’’.

Conform Biroului Naţional pentru Statistică, britanicii transgen sunt ‘’de două ori mai susceptibili” să devină victime ale unei crime sau ale unei infracţiuni decât restul populaţiei. 

În 2019, două persoane transgen din cinci au fost victime ale unui incident sau ale unei crime bazate pe ură, potrivit institutului YouGov

Cite┼čte Articolul ├Äntreg pe Surs─â