Austria urmează să impună lockdown pentru persoanele nevaccinate

3 săptămâni in urmă 9

Doar câteva zile mai despart Austria de momentul când autoritățile vor plasa în carantină milioane de rezidenţi care nu sunt vaccinaţi cu schemă completă împotriva COVID-19, anunţat joi cancelarul Alexander Schallenberg, relatează Reuters și DPA, citate de Agerpres. Măsura vine în timp ce țara atinge niveluri record de infectări, iar secţiile de terapie intensivă sunt supuse unei presiuni tot mai mari.

„Este deja foarte clar că iarna aceasta şi Crăciunul vor fi incomode pentru cei nevaccinaţi”, a declarat joi cancelarul austriac într-o conferinţă de presă organizată în oraşul Bregenz.

Potrivit unui plan guvernamental de implementare progresivă, agreat în luna septembrie, odată ce 30% din paturile de terapie intensivă sunt ocupate cu pacienţi bolnavi de COVID-19, persoanele care nu s-au vaccinat împotriva noului coronavirus nu vor mai ieși din case, decât pentru activități esențiale, cum ar fi cumpărăturile sau mersul la muncă.

În prezent, acest procent este de 20% în Austria, însă creşte cu rapiditate.

Iar Schallenberg spune că a devenit o chestiune de doar câteva zile înainte ca austriecii nevaccinaţi să fie obligaţi să trăiască într-un lockdown strict.

„Potrivit planului gradual, suntem la doar câteva zile distanţă de momentul în care vom introduce măsura de lockdown pentru persoanele nevaccinate”, a declarat Schallenberg.

Austriei are una dintre cele mai mici rate de vaccinare dintre țările occidentale, cu excepţia celei din Liechtenstein, potrivit Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC). Mai exact, aproximativ 65% din populație este vaccinată în prezent cu schemă completă împotriva noului coronavirus.

Este „ruşinos de scăzută”, după cum spune cancelarul austriac, care i-a îndemnat pe compatrioţii lui să meargă imediat să se vaccineze.

Între timp, numărul noilor infectări din Austria a crescut din nou şi a atins un nivel record, după ce 11.975 de cazuri au fost raportate în ultimele 24 de ore.

Incidenţa la şapte zile calculată la 100.000 de locuitori a urcat până la 751 în Austria, fiind de trei ori mai mare decât incidenţa din Germania. Situaţia din clinicile şi spitalele austriece s-a înrăutăţit considerabil, iar medicii şi asistentele medicale au cerut autorităţilor centrale să adopte măsuri mai stricte.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă