Austria și Cehia, probleme cu platformele online de programare a vaccinării

1 lună in urmă 21

La fel ca România, și platformele de programare a vaccinării din Austria și Cehia au înregistrat probleme vineri, în prima zi de lansare, potrivit presei locale.

Luate cu asalt de cetățenii care vor să se vaccineze, platformele informatice și call-center-urile au clacat în primele ore de la lansare, revenindu-și la normal ulterior.

Astfe, în Austria, programarea online a putut fi făcută doar după câteva ore, potrivit publicației Nachrichten, care a raportat căderea platformei, dar și supra-încărcarea liniilor telefonice specializate timp de peste două ore de la lansarea programată în jurul orei locale 14.00.

În Cehia s-au înregistrat aceleași probleme pentru platforma dedicată persoanelor peste 80 de ani. Nu doar platforma pentru programări online s-a blocat, ci și linia telefonică specială. În primele două minute de la lansare, 75.000 de utilizatori au încercat să acceseze site-ul, care a picat.

În ambele țări autoritățile guvernamentale au anunțat sporirea capacității de reacție în fața valului de utilizatori care vor să se vaccineze rapid. (Foto: Pexels.com)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă