Austria impune noi restricţii. ”Lockwdown-ul șnițelului” pentru cei nevaccinați anti-COVID-19

1 lună in urmă 30

Austria impune noi restricţii. Doar persoanele vaccinate se vor mai putea bucura de el, căci doar acestea vor avea acces în restaurante, notează heute.at, citat de B1tv.ro. Guvernul Kurz pregătește ”lockwdown-ul șnițelului” pentru cei nevaccinați anti-COVID-19.

Austria impune noi restricţii

În restaurante nu vor mai putea intra decât persoanele vaccinate anticoronavirus. Tot vaccinații vor fi singurii ce vor avea acces în baruri, cluburi, cinematografe și la manifestațiile culturale.

Virusul face diferența între persoanele nevaccinate și persoanele vaccinate. (…) Cele nevaccinate nu ar trebui să aibă acces în zonele de risc. Pentru propria lor protecție”, a spus Wolfgang Mückstein, ministrul Sănătății.

Acesta a precizat că lockdown-ul în cazul persoanelor nevaccinate ar fi doar ultima soluție. La rândul său, Kurz a precizat că dacă se va mai reveni la lockdown, acesta cu siguranță nu va viza persoanele imunizate.

Citeşte şi: O româncă a cucerit Austria. Cine este Laura Cepeu şi cu ce se ocupă

Cancelarul austriac Sebastian Kurz refuză să primească refugiaţi afgani

Cancelarul austriac Sebastian Kurz nu vrea să primească mai mulţi refugiaţi afgani, în pofida preluării puterii în ţară de către talibani, relatează dpa citând extrase dintr-un interviu al şefului guvernului pentru canalul PULS 4 care urmează a fi difuzat duminică, relatează dpa.

Nu sunt de părere că ar trebui să primim mai mulţi oameni în Austria, ci dimpotrivă”, a spus Kurz în interviu.

Cu peste 40.000 de refugiaţi afgani primiţi, Austria găzduieşte a doua cea mai mare comunitate de afgani din UE raportat la populaţia sa.

El a respins cu fermitate primirea unor noi afgani. „Nu se va întâmpla un astfel de lucru în timpul mandatului meu”, a dat asigurări Kurz.

El a vorbit şi despre „integrarea în mod special dificilă” a acestui grup de populaţie. „Să primim oameni care nu pot fi integraţi reprezintă o problemă uriaşă pentru noi ca ţară”, a spus Kurz.

Cancelarul austriac nu neagă faptul că talibanii sunt cruzi şi că în Afganistan condiţiile de trai sunt teribile. Şeful guvernului de la Viena a pledat ca comunitatea internaţională să facă tot posibilul pentru a ameliora situaţia în ţara lovită de criză.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă