Austria a început distribuirea către populaţie a testelor COVID antigen gratuite

1 lună in urmă 1

Austria a început repartizarea către populaţie a testelor COVID antigen gratuite. Fiecare persoană va primi cinci teste pe lună, iar acestea pot fi efectuate acasă, informează Agerpres, care citează EFE.

Toţi cetăţenii austrieci cu vârste de peste 15 ani şi care dispun de cardul de asigurat vor putea prelua testele dintr-una din cele circa 14.000 de farmacii ale Austriei. Săptămâna aceasta vor fi distribuite primele 600.000 de teste rapide, iar săptămâna viitoare cantitate va fi dublată.

Aceste teste sunt complementare testelor antigen şi PCR, deja oferite masiv populaţiei austriece în centrele de testare, precum şi în instituţiile de învăţâmânt. Testare intensă este văzută de guvernul de la Viena ca fiind cheia ruperii lanţurilor de transmitere a virusului şi punerii epidemiei sub control prin detectarea şi izolarea cazurilor pozitive asimptomatice.

Testul antigen este uşor de efectuat. Cu un tampon de bumbac este prelevat un exudat nazal, iar acesta este supus unui lichid reactiv.

Austria a vaccinat până în prezent împotriva COVID-19 cu cel puţin o doză 7,17% din populaţia sa de circa 8,8 milioane de locuitori, procent uşor sub media Uniunii Europene.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă