Australienii s-au trezit invadați de păianjeni și șerpi din cauza inundațiilor masive. „Păianjenii vor fi peste tot în casă”

1 lună in urmă 1


Inundațiile masive din sud-estul Australiei au provocat un exod în masă al viețuitoarelor către terenurile mai înalte, iar oamenii s-au trezit cu proprietățile invadate de păianjeni și șerpi, informează CNN.


Ploile au produs inundații de sâmbătă, dar părți de pe coasta de est au fost acoperite de ape sâmbătă, după ce un baraj major a cedat.


Premierul New South Wales (NSW), Gladys Berejiklian, a anunțat că aproape 18.000 de persoane au fost evacuate din regiunile afectate de inundații ale acestui stat.


Localnicii au postat pe rețelele de socializare fotografii înfățișând mii de animale alungate de inundații.Unul dintre ei, Matt Lovenfosse, a postat pe Facebook imagini de la ferma familiei sale cu păianjeni care încercau să scape de potop. El a crescut la fermă și a declarat reporterilor CNN că a mai trăit inundații similare în 2001 și 2013. În ambele situații, apele au gonit păianjenii către casă, care este așezată în cel mai înalt punct al fermei.


„Încă plouă aici și apa crește continuu, se apropie de casa noastră. Dimineață ar trebui să fie înăuntru, iar păianjenii vor fi peste tot în casă”, a scris el.


Cu toate acestea, Lovenfosse nu intenționează să plece din casa sa cu două etaje. „Familia mea a trăit aici dintotdeauna, eu am crescut aici și ne simțim în siguranță aici”, a spus el.


Păianjenii nu sunt însă singurii care caută refugiu. „Copacii sunt plini de șerpi. Dacă scoți barca deasupra padocului, ei vor înota spre ea încercând să ajungă la ceva uscat, la fel ca păianjenii”, a mai spus Lovenfosse.


Cu toate că această imagine ar putea da coșmaruri multora, australianul nu pare deranjat. „Am crescut aici, la fermă, așa că am avut mereu în preajmă șerpi, păianjeni și tot felul de animale, astfel că nu mă deranjează. De obicei, nu ne intersectăm, dar când vine inundația trebuie să găsească un loc uscat”, a mai spus el.


„Îți vor urca pe picioare pentru a se adăposti”


Melanie Williams, din orașul Macksville, a postat și ea pe Facebook imagini cu păianjeni. „Atâția PĂIANJENI din cauza inundațiilor”, a scris ea, alături de un videoclip cu sute de arahnide care se târăsc pe ceea ce seamănă cu niște uși de garaj.


Utilizatorul Tik-Tok Shenea Varley a încărcat pe rețea un videoclip care arată păianjeni care roiesc pe un gard, în timp ce apele se agită mai jos. „Îți vor urca pe picioare pentru a se adăposti”, scrie în comentariu.


Vremea va fi ploioasă în continuare, iar premierul Berejiklian crede că mai mulți oameni pot fi evacuați. „Situația evoluează, precipitațiile abundente vor continua și acum vedem alerte emise pentru regiunea Illawarra și coasta de sud”, a spus aceasta.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă