Australian Open, pe un butoi de pulbere după deportarea lui Novak Djokovic! Mai multe voci importante solicită boicotarea primului Grand Slam din 2022: „Nu jucați dacă aveți decență!”

1 săptămână in urmă 18

Decizia autorităților din Australia de a-l interzice pe Novak Djokovic în țara de la „Antipozi”, după ce liderul mondial a fost reținut timp de 8 ore pe aeroportul din Melbourne, a împărțit lumea tenisului în două.

Dacă mai mulți fani și chiar jucători de tenis susțin că nimeni nu trebuie să fie scutit de la regulile de vaccinare și aplaudă decizia guvernului australian de a-i anula viza lui Djokovic, există voci importante care sar în apărarea sârbului.

Lui Djokovic i-a fost anulată viza, iar liderul mondial va fi expulzat joi din Australia, în ciuda faptului că sârbul primise derogare de la vaccinare la Australian Open! Decizia, considerată nedreaptă de apărătorii lui Novak, a fost luată pe fondul revoltei cetățenilor australieni, care l-au acuzat pe liderul mondial că sfidează eforturile lor în lupta cu virusul.

Australian Open, pe un butoi de pulbere după deportarea lui Novak Djokovic! Mai multe voci importante solicită boicotarea primului Grand Slam din 2022

Susținătorii lui Novak Djokovic au pornit, pe Twitter, mișcarea #BoycottAustralianOpen, iar voci importante îi îndeamnă pe jucătorii înscriși la Australian Open să nu se prezinte la primul Grand Slam din 2022: „Fiecare jucător de tenis care are o minimă decență trebuie să boicoteze Openul Australiei din cauza deciziei rușinoase a autorităților de a-l interzice pe Novak Djokovic!”, este de părere Dr. Eli David, un cunoscut expert în domeniul inteligenței artificiale, urmărit de peste 130.000 de oameni pe Twitter.

Every tennis player with some decency must boycott the Australian Open over the shameful denial of entry for the defending champion.#BoycottAustralianOpen 🎾

— Dr. Eli David (@DrEliDavid) January 5, 2022

Așa cum era de așteptat, Novak Djokovic, triumfător de 9 ori la Grand Slam-ul desfășurat la Melbourne, are susținători și în Australia, țară pentru care sârbul a donat sume importante după incendiile devastatoare din 2020: „Este ușor să îl pui într-o lumină proastă pe Novak Djokovic! Dar nu-l poți învinovăți pentru incompetența absolută a politicienilor noștri, care acum au creat o situație pe care lumea o urmărește cu neîncredere! S-a ajuns departe și #BoycottAustralianOpen începe să intre în tendințe”, a spus și jurnalistul australian Daniel James.

It’s easy to make @DjokerNole the bad guy. But you can’t blame him for the absolute bumbling incompetence of our politicians who have now created a situation where the world is watching in disbelief at how it got this far and #BoycottAustralianOpen is starting to trend.

— Daniel James (@dulhunty) January 5, 2022

Novak Djokovic, interzis în Australia după ce a fost reținut 8 ore în aeroport, deși primise derogare de la vaccinare

Autoritățile australiene și-au dat cu stângul în dreptul în cazul lui Novak Djokovic, care a primit o scutire medicală după ce a fost evaluat de două comisii medicale de la Melbourne! Documentele sârbului au fost însă respinse pe aeroport, după 8 ore de agonie. Mai mult, potrivit unor surse citate de Reuters, alți trei jucători nevaccinați ar fi intrat bine mersi în Australia cu același tip de viză ca a lui Djokovic.

Organizatorii de la Australian Open au precizat că 26 de oameni au solicitat scutire medicală și doar câțiva, între care și Novak Djokovic, au primit undă verde să participe la Grand Slam-ul de la „Antipozi”. Djokovic a fost singurul care a dezvăluit public că a primit derogare și, totodată, singurul care a fost deportat până acum din Australia.

 

The post Australian Open, pe un butoi de pulbere după deportarea lui Novak Djokovic! Mai multe voci importante solicită boicotarea primului Grand Slam din 2022: „Nu jucați dacă aveți decență!” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă