Australia și Noua Zeelandă au descris amenințările lui Putin ca fiind „de neconceput și iresponsabile”

1 săptămână in urmă 17

  • Australia și Noua Zeelandă au condamnat escaladarea războiului din Ucraina de către președintele rus Vladimir Putin, spunând că amenințările sale de a folosi arme nucleare pentru a apăra Rusia sunt „de neconceput” și au arătat că justificarea sa pentru război este falsă.
  • Putin a ordonat miercuri prima mobilizare în timp de război a Rusiei de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, șocând cetățenii prin ceea ce țările occidentale au descris ca fiind un act de disperare în fața unui efort de război pierdut, și a anunțat măsuri de anexare a unor porțiuni din teritoriul ucrainean, amenințând în același timp că va folosi arme nucleare pentru a apăra Rusia.
  • Aceste amenințări sunt de neconceput și sunt iresponsabile. Afirmațiile sale privind apărarea integrității teritoriale a Rusiei sunt neadevărate. Nici un referendum fictiv nu le va face adevărate”, a declarat ministrul australian de externe Penny Wong la New York, unde participă la Adunarea Generală a Națiunilor Unite.

Australia și Noua Zeelandă au condamnat escaladarea războiului din Ucraina de către președintele rus Vladimir Putin, spunând că amenințările sale de a folosi arme nucleare pentru a apăra Rusia sunt „de neconceput” și au arătat că justificarea sa pentru război este falsă.

Putin a ordonat miercuri prima mobilizare în timp de război a Rusiei de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, șocând cetățenii prin ceea ce țările occidentale au descris ca fiind un act de disperare în fața unui efort de război pierdut, și a anunțat măsuri de anexare a unor porțiuni din teritoriul ucrainean, amenințând în același timp că va folosi arme nucleare pentru a apăra Rusia.

Aceste amenințări sunt de neconceput și sunt iresponsabile. Afirmațiile sale privind apărarea integrității teritoriale a Rusiei sunt neadevărate. Nici un referendum fictiv nu le va face adevărate”, a declarat ministrul australian de externe Penny Wong la New York, unde participă la Adunarea Generală a Națiunilor Unite.

Rusia este singura responsabilă pentru acest război ilegal și imoral, iar pacea trebuie să fie mai întâi cu retragerea Rusiei de pe teritoriul ucrainean”, a adăugat ea.

Prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a condamnat ferm escaladarea Rusiei, afirmând că afirmația lui Putin că ar putea folosi arme suplimentare „contrazice minciuna pe care au spus-o că sunt acolo pentru a-i elibera pe alții”.

Acest lucru evidențiază falsitatea din jurul acestui război”, a declarat ea presei la New York, unde participă la Adunarea Generală a Națiunilor Unite.

Ceea ce se întâmplă în Ucraina este ilegal, este imoral, cauzează pierderi de vieți civile și aceste pierderi s-ar putea extinde dacă, așa cum a afirmat Putin, el extinde tipurile de arme pe care le folosește în acest război”, a adăugat ea.

The post Australia și Noua Zeelandă au descris amenințările lui Putin ca fiind „de neconceput și iresponsabile” appeared first on Aleph News.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă