Australia anunță că nu a primit dozele de vaccin de la AstraZeneca, promise de UE

1 lună in urmă 6


Autoritățile din Canberra au anunțat, marți, că nu a primit încă mai mult de 3 milioane de doze de doze de vaccin AstraZeneca COVID-19 promise anterior pe fondul exporturilor de către Uniunea Europeană. Acest lucru afectând campania de imunizare la nivel național, informează Reuters.


„Am fost programați să primim peste 3 milioane de doze de vaccin AstraZeneca, însă  au ajuns în Australia din cauza problemelor cu transporturile pe care le-am văzut întâmplându-se aici și în alte părți ale lumii”, a declarat șeful  interimar Ofițerul medical Michael Kidd pentru Sky News, potrivit Reuters.


La începutul lunii martie, autoritățile australiene s-au declarat „dezamăgite”, după ce Uniunea Europeană a blocat transferul a 250.000 de doze de vaccin AstraZeneca din Italia spre Australia. Uniunea Europeană s-a folosit pentru prima dată de interdicţia de export de vaccinuri împotriva COVID-19, pentru a opri transferul a 250.000 de doze de ser de la AstraZeneca din Italia spre Australia.


Australia a început vaccinările mult mai târziu față de alte țări,din cauza numărului scăzut de cazuri, înregistrând puțin sub 29.400 de cazuri COVID-19 și 909 de decese de la începutul pandemiei. Dar întârzierea dozelor de AstraZeneca încetinește ritmul campaniei de vaccinare.


Majoritatea celor aproape 26 de milioane de oameni din Australia vor primi vaccinul AstraZeneca, cu 50 de milioane de doze care urmează să fie produse local de la sfârșitul lunii martie. Aproximativ 2,5 milioane de doze au fost produse local până acum, cu mii de doze deja eliminate teste și distribuite la locurile de vaccinare.


Farmacia Guild din Australia, pusă să ajute la lansarea programului de inoculare la nivel național din mai, a declarat marți că aprobările lente ale vaccinurilor interne și problemele logistice vor împinge livrările până în iunie.


„Ni s-a spus că întârzierea este legată de întârzierile lanțului de aprovizionare, mai degrabă decât de capacitatea rețelei de farmacii de a participa”, a declarat pentru Reuters președintele Trent Twomey al Pharmacy Guild.


Cu toate acestea, autoritățile naționale au declarat că centrele de vaccinare vor fi dublate până la sfârșitul săptămânii, deoarece vor să intensifice programul de vaccinare care urmărește să ofere cel puțin o doză fiecărei persoane până la sfârșitul lunii octombrie.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă