Aurora boreală ar putea fi văzută din România. Când și unde poate fi văzut fenomenul extraordinar

4 săptămâni in urmă 44

aurora borealaaurora boreala
  • Aurora boreală ar putea fi văzută, pentru prima dată, în România.
  • Fenomenul ar putea fi vizibil din câteva județe din nordul țării.
  • Aurora boreală ar putea fi văzută în această noapte.

„Aurora Boreală ar putea fi PARȚIAL vizibilă din nordul României, în intervalul 30.10, ora 21:00 – 31.10, ora 03:00, în zonele zonele deluroase și montane din nordul țării (județele Maramureș, Bistrița, Harghita) – șanse 35-60%”, spun cei de la Severe Weather Alert – România.

De ce este vizibilă aurora boreală în România?

Potrivit sursei citate, pe data de 28 octombrie, o erupție solară semnificativă a fost urmată de ejecția masei coronale, cu o viteză de 973 km/s.

„Astfel, variațiile majore ale vântului solar au provocat o puternică furtună geomagnetică la nivelul Terrei. Electronii eliberați parcurg traseul câmpului magnetic al Pământului până la cei doi Poli, unde se ciocnesc cu atomii și moleculele de oxigen și azot din atmosfera superioară. În acest fel, electronii își transferă energia în atmosferă, excitând atomii și moleculele în energii superioare. În momentul relaxării în stări de energie inferioară, își eliberează energia sub formă de lumină. Aurora se formează de obicei la 80 până la 500 km deasupra suprafeței Pământului”, explică sursa citată.

The post Aurora boreală ar putea fi văzută din România. Când și unde poate fi văzut fenomenul extraordinar appeared first on Aleph News.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă