AUR provoacă noi controverse: George Simion și Claudiu Târziu vor schimbarea STEMEI și propun „Coroana de oțel”

2 săptămâni in urmă 15

George Simion și Claudiu Târziu vor schimbarea stemei George Simion și Claudiu Târziu vor schimbarea stemei

AUR cere schimbarea stemei României. Liderii partidului, Claudiu Târziu și George Simion, vor „timbrarea scutului mare al Stemei țării cu Coroana de oțel a României”, principalul simbol al statului român național. 

MIERCURI, 05 IANUARIE 2022, 13:01

SURSĂ: Realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

Potrivit unui comunicat al AUR, este vorba despre ”timbrarea scutului mare al Stemei țării cu Coroana de oțel a României”.

În expunerea de motive a acestui proiect legislativ se arată că readucerea stemei pe linia tradiției heraldice naționale ”este o formă de decomunizare”.

”Prin această completare Parlamentul va aduce pe linia tradiției heraldice românești principalul simbol al statului român național, suveran, independent, unitar și indivizibil.

Stema României, începând cu anul 1867, a avut scutul timbrat cu o coroană aurie, iar, începând cu anul 1897 și până în 1948, a avut scutul timbrat cu Coroana de oțel a României, coroană turnată din oțelul unui tun otoman capturat la 30 august 1877, în bătălia de la Plevna din Războiul de independență (1877-1878), simbolizând caracterul național al statului, suveranitatea și independența obținută cu multe jertfe de eroi pe câmpul de luptă.

Coroana de oțel a României a fost făurită de către elevii și soldații meseriași ai Arsenalului Armatei din București după un proiect al marelui artist plastic român Theodor Aman, membru al Academiei Române.

În prezent, Coroana de oțel a României este o piesă reprezentativă a patrimoniului cultural național și este expusă la Tezaurul istoric al Muzeului Național de Istorie a României din București.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă