AUR cere Parchetului European să investigheze modul în care s-a făcut contractarea vaccinurilor / Simion: Care sunt legăturile familiei van der Leyen cu Big Pharma, de ce au fost secretizate contractele?

1 săptămână in urmă 19

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită prim-procurorului șef european, Laura Codruța Kovesi, să înceapă investigarea modului în care Comisia Europeană a făcut achizițiile de vaccinuri anti-COVID-19, se arată într-un comunicat transmis G4Media.ro

AUR susține că ”investigații independente de presă au scos la iveală date și informații concrete cu privire la legături directe între familia președintei Comisiei Europene, Ursula van der Leyen, și o mare companie producătoare de vaccinuri anti-COVID, considerăm ca fiind de maxim interes pentru toți cetățenii europeni ca acest aspect să fie lămurit”.

„Achiziția acestor vaccinuri este afacerea secolului sau, poate chiar a mileniului. Sunt în joc foarte multe miliarde de euro din banii contribuabililor europeni. Suntem cu toții îndreptățiți să aflăm cum au fost negociate aceste contracte, care sunt legăturile familiei van der Leyen cu Big Pharma, de ce au fost secretizate contractele. Instituțiile europene sunt primele chemate să dea exemplu de transparență și de intransigență cu privire la cheltuirea banilor publici. Îi cer dnei Kovesi să se implice personal din funcția de procuror-șef pentru a face lumină în acest caz”, a declarat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

„Aceste acuzații foarte grave apărute în sfera publică trebuie lămurite cât mai curând. Pentru că explicațiile dnei Ursula van der Leyen cu privire la modul în care s-au achiziționat vaccinurile întârzie, considerăm că Parchetul European are datoria să demareze o anchetă pe marginea acestui caz. Este în joc credibilitatea instituțiilor europene. Având în vedere măsurile draconice luate de foarte multe state membre pentru a forța vaccinarea populației, este esențial să cunoaștem prevederile contractelor și condițiile impuse de producători Comisiei”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

Sursa Foto: G4Media.ro/ Ilona Andrei

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă