AUR cere convocarea CSAT, după ce un avion a intrat ilegal în ţară: Este afectată credibilitatea României

2 luni in urmă 39

Alianța pentru Unirea Românilor a cerut președintelui Klaus Iohannis să convoace de urgență Consiliul Suprem de Apărare a Țării pentru adoptarea de măsuri ferme împotriva traficului transfrontalier ilegal de mărfuri și persoane, după cazul avionului care a intrat ilegal în România, informează G4media.

AUR susţine că incidentul prin care un avion neidentificat, presupus a fi controlat de grupurile de traficanți care operează în zona graniței de nord, a pătruns nestingherit în spațiul aerian al României nu este unul izolat.

„Traficul transfrontalier ilegal, în special de țigări, dar și de alte mărfuri de contrabandă și chiar de persoane, a luat o amploare deosebită de-a lungul graniței de nord și est. Rutele terestre nu mai fac față, fapt pentru care infractorii operează tot mai mult și pe calea aerului. În acest context, este afectată credibilitatea României ca stat membru al Uniunii Europene și al NATO”, se arată în comunicatul AUR.

Din informațiile pe care le avem de la membrii și simpatizanții noștri din județe ca Maramureș, Suceava sau Botoșani, grupurile de contrabandiști de la granița de nord a României au devenit centre de putere în zonă. Sunt aleși primari cu sprijinul lor. Nimeni nu îndrăznește pe plan local, nici Poliția, nici ANAF, nici autoritățile locale să deranjeze aceste rețele infracționale.

Senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR:

„Avem pretenția de a fi acceptați în spațiul Schengen și este adevărat că îndeplinim toate condițiile tehnice. Din păcate, deocamdată nu îndeplinim cea mai importantă condiție, aceea a credibilității și a seriozității cu care acționăm la granița cu state non-UE”, a declarat şi deputatul George Simion, co-președinte AUR.

„Dacă dorim să fim credibili față de partenerii României din NATO și UE, statul român trebuie să destructureze toate grupurile infracționale de contrabandiști care operează pe raza județelor de la granița României cu Ucraina, dar și cu Republica Moldova”, a mai spus George Simion.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă