AUR, ceata lui Papuc. Doamne, săracă Țară bogată! Doamne, ai ocrotit românii!

2 luni in urmă 1

Frecatul netului degeaba. Frecatul mentei la rece. Naționalismul. Legionarismul. Nostalgicii lui Ion Antonescu și ai lui Ceaușescu și Decebal. Spoiala de cultură. Taclaua smintită. Mințile noastră ale tuturor murate de frica COVID-ului. Căpățânile noastre varză, trăind între conspirații și prostioare de pe net. Lipsa de viitor, de orizont, de slujbe. Lipsa noastră de ocupație mintală. Fiii României, liberi și neînfricați, cei care întineresc România, care sunt pe veci aici stăpâni. Aici, adică pe TikTok, Facebook, Twitter și Insta.

Băieții promovați de Rareș Bogdan, Gâdea și alți tenori de operetă. Băieții cu mii de LIKE-uri și Share-uri date în neștire. Mândria noastră, a contemporanilor noștri, a diasporenilor noștri. Frustrații de la referendumul pentru familia tradițională. Caraghioșii lui Sputnik și Trump. Idiotismele partidelor PSD, USR-PLUS, PNL. Repet, noi toți, în momente de inerție și prosteală. Noi am creat AUR, această ceată a lui Papuc. Acest mix miraculos. Zahăr mult cu cafea care să te bage în fibrilație.

Când eram mic maică mea mă lua de mână și-mi spunea: hai, vino încoace! Trece Ceata lui Papuc! Saltimbacii, circarii, nebunii, cerșetorii descindeau în verile mele de la țară și veneau la Târg. Maică-mea mă ținea de mână. Bunicii mei îmi dădeau o gogoșică fierbinte ca să uit. Era zi de târg, era o zi când se putea orice. Acum ceata lui Papuc defilează zilnic prin târguri, în social media.

Și atunci și acum mi se pari superbi acești puișori AUR-iți. Au răsărit acum în Parlament și sunt speriați că vulturii cei mari o să-i prăduiască. Păi, PNL-ul, PSD-ul o să-i termine. Una este să zburci în libertate, alta e să intri la cutie, în Parlament.

De fapt, pragmatic vorbind, din toată ceata lui Papuc, doar câțiva au reușit să-și asigure salarii timp de 4 ani. Restul, or să se mire 4 ani că s-au apropiat de Putere și nu știu ce-au pățit.

Repet, AUR, Ceata lui Papuc, e făcut din promoții de Black Friday. Din idei care mai de care mai sclipicioase. Fără coerență.

Problema adevărată este că asta-i adevărată lume nouă. Ce ideologie, ce facere de bine? Nimic. Promoție și încântare.

Țara și nația! Garda și soarele ei de pe cer! Familia tradițională: mama, tata, copilul și ursulețul lui de pluș! Dacii și centrele energetice care ne fac întâii în lume. Moaștele lui Andrei, Niculae, Mihai, Ionel-ionelule și ale altor sfinți nesimțiți. Pământul plat și marea neagră a Românilor. Furatul resurselor. Ceaușisme și pupincurisme. Repet, toate bălăriile minților noastre de la moartea lui Ceaușescu încoace, toate sunt la AUR. Vadimiști, funariști, tot ce captivează orice minte care nu are chef să caute, care nu mai poate cuprinde universul. Și-și apropie necunoscutele lumii cu prejudecăți, automatisme, schelete din dulap. Fricile care nasc monștriiiii.

Conspirație și frustrare. Românismul nerecunoscut în lume. AUR este o galeria de eroi frustrați și în plină fermentare. Ca mustul toamna. AUR are de toate și n-are nimic.

Este partidul cel mai periculos pentru că adună și colectează orice inepție și o transformă în ideologie, în far coordonator al partidului. În urlet de salvare a națiunii.

Trebuie să ne temem? Normal. Trebuie să fim vigilenți. Ne-am băgat mortul în casă. Și el este drăguț, popular pe net. Ori, ce-i drăguț, popular pe net n-are de a face decât rar cu ce-i necesar, posibil în realitatea fiecărei zile. AUR e partidul avatarurilor noastre. Care dintre noi își încasează banii la bancă pe numele de avatar. Care dintre noi face afaceri pe numele lui de avatar?

P.S.: În partid, în Senatul lui, recunosc oameni remarcabili. De la Lavric la Papuc (de aici și titlul articolului meu, Ceata lui Papuc). În adunarea aceasta a înțelepților văd oameni zăpăciți de cărți și Putere, de recunoaștere mondială.

În CV-ul unora din Senatul înțelepților din AUR, spălatul la fund a lui Țuțea a fost tot ce a fost mai măreț. Tot ce-au înțeles din rătăcirea generației 1930, Cioran-Eliade-Ionescu-Vulcănescu. Și spoiala aia le-a marcat viața, CV-urile. Restul membrilor, au CV-ul viitorului. Postări populare făcute pe Facebook, Insta și TIKTOK. Toate acestea vor umple CV-ul lor din următoarea legislatură parlamentară. Lupta Emiliei Șercan împotriva imposturii nu mai are sens.

Un cântec de mobilizare generală. Pentru ceata lui Papuc

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă