AUR anunță un protest la ora 18.00 în fața Ministerului Sănătății/ Voiculescu și Arafat, acuzați de ”lipsă de răspundere politică”

4 săptămâni in urmă 31

Alianța pentru Unirea Românilor anunța că va protesta, astăzi, la ora 18:00, în fața Ministerului Sănătății, ”în legătură cu lipsa de răspundere politică de care dau dovadă ministrul Vlad Voiculescu și șeful DSU Raed Arafat în contextul tragediilor recente petrecute în sistemul de sănătate”.

Protestul are loc în contextul tragediei de la spitalul Victor Babeș, unde trei persoane au murit în urma unei defecțiuni la sistemul de alimentare cu oxigen a pacienților cu COVID.O anchetă este în desfășurare pentru a stabili cauzele accidentului.

Firma care asigura mentenanța instalației de oxigen – inclusiv a ventilatoarelor – din tirul ATI de la spitalul Victor Babeș, unde au decedat trei persoane, este Medist SRL, compania deținută de fosta soție și fiul fostului ministru PNL al Finanțelor, Sebastian Vlădescu.

Pe de altă parte, evacuarea celor peste 100 de pacienți de la spitalul Foișor în noaptea de vineri spre sâmbătă a stârnit criticile pacienților, rudelor acestora și ale specialiștilor din sistem. Ordinul de evacuare a fost semnat de secretarul de stat Raed Arafat și avizat formal de ministrul Sănătății.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă