AUR, afirmații scandaloase: Istoria Holocaustului, o temă minoră ridicată la rangul de materie / O acțiune sistematică de subminare a calității învățământului din România

3 săptămâni in urmă 27

AUR susține, într-un comunicat de presă, că istoria Holocaustului și educația sexuală reprezintă ”teme minore” care au fost ridicate la rangul de materii, în ceea ce califică a fi drept o ”acțiune sistematică de subminare a calității învățământului din România”.

Nu este prima ieșire care trădează simpatiile neolegionare și negaționiste ale liderilor AUR, partid care l-a susținut pentru funcția de premier pe Călin Georgescu, un simpatizant declarat al lui Ion Antonescu și Corenliu Zelea Codreanu.

Deși susține că nu are simpatii legionare, Claudiu Târziu a participat pe iulie 2016 la o conferință organizată de șeful Mișcării Legionare, Șerban Suru. La final, Târziu s-a pozat împreună cu soția alături de Suru.

Pe data de 5 octombrie, co-președintele AUR l-a amenințat marți de la tribuna pe Alexandru Muraru, consilierul premierului pentru pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei, spunându-i ”O să dai socoteală pentru mizeriile pe care le verși în capul AUR”.

În discursul susținut la moțiunea de cenzură, Târziu a spus și că ”Dacă eram legionar, știți cum procedam, da? Așa, doar cu cuvintele”, referindu-se la acuzații venite din sală. Membrii mișcarii legionare au fost autorii unor asasinate politice care au zguduit România în perioada interbelică.

Redăm mai jos comunicatul AUR

”Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze!

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) solicită ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, includerea Limbii Române, a Istoriei şi a Limbii Engleze în lista disciplinelor pentru care se vor organiza concursuri naţionale (Olimpiade) în anul şcolar 2021 – 2022 şi în toţi anii care vor urma.

„Aş vrea să cred că eliminarea Limbii române şi a Istoriei din cadrul olimpiadelor şcolare este doar o scăpare, o regretabilă eroare, şi nu rezultatul unei acţiuni conştiente la nivelul Ministerului Educaţiei. Eliminarea acestor materii din sistemul competiţiilor şcolare naţionale se datorează ori incompetenţei, ori unei intenţii malefice de eliminare pas cu pas a identităţii naţionale ca pilon de formare a viitorilor cetăţeni ai României. Indiferent de explicaţie, cineva trebuie să plătească pentru acest pas greşit”, a declarat deputatul George Simion, co-preşedinte AUR.

„Dacă Ministerul Educaţiei din România nu se mai ocupă de formarea tinerelor generaţii pe reperele fundamentale ale culturii şi spiritualităţii româneşti, atunci mai bine îi schimbăm denumirea în Ministerul Reeducării Populaţiei pentru Piaţa Globală, ca să ştim exact cum stăm. E o glumă amară şi sper ca acest lucru să nu se întâmple niciodată. Solicit ministrului Sorin Cîmpeanu şi tuturor funcţionarilor din Ministerul Educaţiei din România să-şi facă datoria faţă de poporul român. Misiunea acestui minister este să se asigure că sistemul de învăţământ din România formează viitori cetăţeni ai ţării, conştienţi de identitatea, cultura şi spiritualitatea noastră naţională”, a subliniat senatorul Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR.

Alianţa pentru Unirea Românilor atrage atenţia asupra faptului că, în ultimii ani, se constată o acţiune sistematică de subminare a calităţii învăţământului din România prin ridicarea la rangul de „materii” a unor teme minore sau care pot face obiectul unor simple lecţii în cadrul materiilor existente (ex. educaţie sexuală, istoria Holocaustului, etc.), în paralel cu reducerea importanţei acordate materiilor fundamentale pentru formarea noilor generaţii: ştiinţele exacte, Limba şi literatura română, Istoria naţională.

Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze! Adevărata educaţie este educaţia clasică, cea care formează cetăţeni conştienţi de drepturile şi responsabilităţile lor, de cultura, istoria şi originile lor.”

Context

Istoria evreilor și a Holocaustului va fi predată ca disciplină separată și obligatorie în licee din 2023, după ce Parlamentul a adoptat pe 16 noiembrie 2021 propunerea legislativă, inițiată de șapte deputați și senatori aparținând tuturor grupurilor parlamentare cu excepția AUR.

Academia Română a anunțat, pe 28 decembrie, funcţionarea, de la începutul anului 2022, a Grupului de Studiere a Antisemitismului şi Holocaustului, având în componenţă cercetători din institutele Academiei Române care activează în domeniile socio-umane.

Un sondaj de opinie dat publicității pe 23 decembrie de Institutului Ellie Wiesel (INSHR-EW) arată că procentul celor dezinteresați de problema Holocaustului este aproape dublu (40%) față de cel al celor interesați (24%) dintre subiecți.

27% dintre respondenți asociază Holocaustul cu exterminarea evreilor în timpul celui de al Doilea Război Mondial și 22% dintre respondenți aleg opțiunea „NS/NR” atunci când sunt rugați să spună la ce se gândesc când aud termenul de Holocaust.

65% dintre respondenți apreciază că Holocaustul s-a întâmplat în Germania, 52% în alte țări și doar 32% consideră că acesta s-a întâmplat și în România.

Dintre cei care afirmă că Holocaustul a avut loc și ȋn Romȃnia (32% din eșantion), 63% au identificat greșit „deportarea evreilor ȋn lagăre controlate de Germania nazistă” drept o acțiune a Holocaustului din Romȃnia și 51% au indicat drept acțiune principală a Holocaustului din Romȃnia „confiscarea bunurilor mobile și imobile”.

Din același sub-eșantion (32% din eșantion) 53% consideră că Germania nazistă este principalul responsabil pentru declanșarea Holocaustului ȋn Romȃnia și doar 31% consideră că responsabilitatea principală este a Guvernului Antonescu.

În rȃndurile celor care cunosc că Holocaustul a avut loc ȋn Romȃnia (32% din eșantion), 51% au indicat, eronat, drept cauză a deportării romilor, ȋn Transnistria de către guvernul Antonescu, „influența Germaniei asupra guvernului Romȃniei”.

Raportul Comisiei Wiesel estimează la 280.000 – 380.000 numărul evreilor morți în Holocaustul din teritoriile administrate în perioada 1940 – 1944 de regimul condus de Ion Antonescu.

Calculele de mai sus dovedesc că majoritatea acestora au pierit, majoritatea împușcați, pe parcursul anului 1941, cel mai ucigător pentru evreii din România, cu bilanț care-l depășește pe cel din nordul Transilvaniei de unde în 1944 naziștii, cu complicitatea autorităților ungare, au deportat marea majoritatea evreilor de acolo, din care 135.000 au fost exterminați în lagăre din Polonia, cu precădere la Auschwitz. (Vezi detalii aici)

Holocaust este un termen utilizat pentru a descrie uciderea a aproximativ șase milioane de evrei, de toate vârstele, majoritatea din Europa în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ca parte din „soluția finală a problemei evreiești”, programul de exterminare a evreilor, plănuit și executat de regimul național-socialist din Germania, condus de Adolf Hitler și de colaboratorii acestuia.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă