AUR a depus în Parlament un amendament prin care cere ca masca să fie obligatorie doar în anumite cazuri

1 lună in urmă 1

Parlamentarii AUR solicită ca purtarea măștii de protecție să nu mai fie obligatorie în toate spațiile publice, ci doar în cele comerciale, în instituțiile publice, în transportul public și la locul de muncă. „Obligativitatea portului măștii nu a scăzut numărul celor infectați”, a susținut copreședintele George Simion, pentru Libertatea, demersul.

Conform amendamentului depus de formațiunea condusă de George Simion și Claudiu Târziu, în textul de lege se propune modificarea termenilor „spațiile publice” cu „instituțiile publice”.

Concret, Ordonanța de urgență a Guvernului 192/2020 prevede acum „obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă”, iar parlamentarii AUR solicită înlocuirea termenilor „spațiile publice” cu „instituțiile publice”.

AUR a depus în Parlament un amendament prin care cere ca masca să fie obligatorie doar în anumite cazuri

George Simion: „Nu credem că portul măștii în spațiul public trebuie să fie obligatoriu”

Copreședintele AUR George Simion a explicat pentru Libertatea motivul pentru care a propus modificarea legii.

„Am văzut în spațiul public foarte multe abuzuri legate de persoane care circulau singure, pe stradă, și nu aveau mască și care au fost amendate. Nu credem că portul măștii în spațiul public trebuie să fie obligatoriu”, a afirmat George Simion.

De asemenea, am văzut faptul că de când a fost instaurată această obligativitate a portului măștii nu a scăzut numărul celor infectați și nu există studii relevante certificate prin fapte, nici în România, nici în toată lumea, că portul măștii ar reduce semnificativ numărul de infectări.

George Simion, pentru Libertatea:
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă