AUDIO Un colonel din DSU dă ordine militărești direcțiilor de sănătate publică. Acesta amenință șefii de servicii, deși nu sunt materiale sanitare pentru vaccinarea populației

1 lună in urmă 33

Colonelul Călin Alexandru din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgențe (DSU) a fost înregistrat în cadrul unei videoconferințe cu șefii direcțiilor de sănătate publică, desfășurată vineri, în care solicită ”sub orice formă aplicarea măsurilor statului”, adică începerea fazei a II-a a vaccinării. Militarul le vorbește șefilor din direcțiile de sănătate publică de sus, iar aceștia îi răspund în modul angajaților care se tem de șefi.

Printre cei care intervin în discuție se numără șefii DSP Suceava, Iași și Tulcea.

Înregistrare videocoferință vineri:

Colonelul Alexandru: Vă rog să-mi spuneți care județe nu au început vaccinarea  astăzi în centrele rezidențiale.

Șefa DSP Suceava: Suceava, dacă se poate?

Colonelul Alexandru: Da, se poate, vă ascult!

Șefa DSP Suceava: Nici noi nu am început. Și noi, la fel ca și Tulcea, așteptăm să ne vină materialele, vom începe luni.

Colonelul Alexandru: Nu, vă rog să nu așteptați , vă rog să începeți chiar din această după-amiază.

Militarul folosește în tot acest timp un ton de superioritate, dând ordine:

„Încă o dată, repet, nu așteptați materialele, seringile vor ajunge de abia mâine dimineața (sâmbătă-n.r.), nu știm exact, se poate întâmpla să fie o problemă cu zborul, deci nu așteptați materialele, niciodată nu s-a discutat că așteptați materialele, ba dimpotrivă, eu v-am spus că nu sunt sigur dacă putem să le aducem sau nu, încercăm să le aducem în weekend, dar începeți vaccinarea în centrele rezidentiale. (…) Aștept întrebări. Dacă mai sunt alte probleme.

Șeful DSP Iași: Eu, de la Iași… Ordonanța de urgență? Nu a apărut în monitor.

Colonelul Alexandru: Ceea ce știu și eu, știți și dumneavoastră.

Șeful DSP Iași: Am înțeles.

Colonelul Alexandru: Când se face videoconferința se discută la guvern.

Șeful DSP Iași: Deci degeaba ne uităm la monitor acuma.

Colonelul Alexandru: Vă rog închideți microfoanele….. Vă rog să închideți microfoanele. (…)  Nu așteptați să primiți aceste materiale, începeți vaccinarea. Rugămintea este să luați măsuri, să începeți vaccinarea începând din acest weekend.

Șef DSP: Comanda cu vaccinuri a venit astăzi, am programat pe marți, pe miercuri, cred că putem aștepta.

Colonelul Alexandru: Puteți găsi soluții  să începeți vaccinarea cu celelalte județe, așa s-a decis. Dumneavoastră trebuie să aveți o motivație foarte serioasă pentru care anume întârziați trei zile, cred că puteți găsi soluții,  pentru ce anume întârziați trei zile. Dacă nu începeți în weekend eu o să fiu obligat să raportez către Ministerul Sănătății si către conducerea  CNASU care sunt motivele.

Șef DSP: O să le dăm o explicație, nici nu vreau să ne grăbim așa…

Colonelul Alexandru: Așteptați legislația, e în regulă, eu o să le raportez că Dvs. nu ați dorit să începeți vaccinarea.

Șef DSP: Nu că nu am  dorit. E în mai multe județe situația asta.

Colonelul Alexandru: Nu așteptați să primiți aceste materiale, începeți vaccinarea, aveți posibilitatea să luați, împrumutați din altă parte până când vă vin,  vaccinarea trebuia să înceapă astăzi.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă