Auchan România recheamă două sortimente de pâine. Produsele au fost contaminate cu oxid de etilenă

1 săptămână in urmă 8

Auchan recheamă două sortimente de pâine după ce acestea au fost retrase din magazine.Auchan recheamă două sortimente de pâine după ce acestea au fost retrase din magazine.
  • Auchan recheamă două sortimente de pâine după ce acestea au fost retrase din magazine.
  • Auchan România a atras atenția consumatorilor să nu consume aceste pâini achiziționate în data de 6 octombrie 2021 din cele 34 de magazine din reţeaua sa.
  • Pâinile aveau în compoziția lor o drojdie contaminată cu oxid de etilenă, substanță care se utilizează în mare parte pentru dezinfectarea echipamentelor medicale.

Auchan România recheamă produsele Baghetă French şi Demibaghetă French din gama de panificaţie achiziţionate în data de 06.10.2021.

Produsele menţionate au în compoziţia lor drojdie iar un ingredient al drojdiei a fost contaminat cu oxid de etilenă.

Produsele nu prezintă un risc direct pentru sănătate, în condiţiile în care concentraţia de materie primă pentru obţinerea căreia s-a folosit acest ingredient este foarte mică (sub 2,5%).

Rechemarea priveşte exclusiv produsele din loturile comercializate în data 06.10.2021, toate celelelate produse comercializate în raionul de panificaţie nefiind afectate, susţine compania.

Auchan România solicită consumatorilor să nu consume produsele achiziţionate în data 06.10.2021, sfătuindu-i să le distrugă sau să le returneze la Serviciul Clienţi din magazinul Auchan de unde le-au cumpărat şi vor primi înapoi contravaloarea lor, prin prezentarea bonului fiscal, până la data de 11.10.2021.

În Uniunea Europeană, este permisă folosirea oxidului de etilenă doar pentru dezinfectarea echipamentelor medicale din spitale şi alte locaţii cu destinaţie medicală.

The post Auchan România recheamă două sortimente de pâine. Produsele au fost contaminate cu oxid de etilenă appeared first on Aleph News.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă