Au votat în unanimitate "pentru". Cum va arăta BeNeLeague, competiţie care ar urma să fie înfiinţată în 2025

2 luni in urmă 3

UCL: Chelsea - Atletico Madrid, miercuri, 22:00, Digi Sport 1

UCL:  Bayern Munchen - Lazio, miercuri, 22:00, Digi Sport 2

BeNeLeague ar putea fi înfiinţată în 2025

Unirea celor două competiţii se va putea produce în 2025, când se vor încheia actualele acorduri cu televiziunile naţionale din Belgia şi Olanda, conform presei locale.

"Această ambiţie este fondată atât pe respectul faţă de aspiraţiile sportive ale marilor cluburi, cât şi pe nevoia de stabilitate economică a celorlalte cluburi profesioniste. Cele 25 de cluburi doresc, în unanimitate, să ofere toate posibilităţile eventualei realizări a BeNeLeague. Conducerea Pro League va juca din acest moment un rol activ în acest proiect", a precizat Liga belgiană într-un comunicat.

Cum va arăta BeNeLeague

Detaliile şi formatul viitorului campionat comun au fost discutate luni de zile între cluburile olandeze şi belgiene, dar încă nu a fost dezvăluită o propunere oficială. Proiectul a generat îngrijorare în rândul grupurilor de suporteri, care se tem că proiectul ar favoriza doar cluburile mari, conform AP.

Viitoarea BeNeLeague ar urma să cuprindă 18 cluburi, zece dintre ele din Olanda şi opt din Belgia. Ajax Amsterdam, PSV Eindhoven, Feyenoord Rotterdam şi AZ Alkmaar s-ar număra printre cluburile olandeze participante la noua ligă, la care ar urma să participe de asemenea Anderlecht Bruxelles, FC Bruges, Standard Liege şi Genk din Belgia.

Etichete: olanda , belgia , eredivisie , pro league , beneleague
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă