"Au venit să mă ia cu targa!" Ce i s-a întâmplat lui Ovidiu Burcă în primele zile petrecute în Ecuador

1 lună in urmă 10

Champions League: Manchester City - Borussia Dortmund, marți, 22:00, Digi Sport 2

Champions League: Real Madrid - Liverpool, marți, 22:00, Digi Sport 1

Produs al Școlii "Gică Popescu", fostul fundaș a semnat în 1998 cu gruparea din Guayaquil, CS Emelec, formație pentru care a evoluat în șase partide, înainte de a se transfera în Japonia, la JET United.

Experiența din Ecuador nu o va uita vreodată, pentru că fostul jucător de la U Craiova și Rapid a început cu stângul. Burcă își amintește că a avut o premoniție și nu a vrut să evolueze cu tricoul cu numărul 13, care i-a purtat ghinion.

Ovidiu Burcă și ghinionul purtat de tricoul cu numărul 13

”Am fost primul european care a jucat în campionatul ecuadorian. Când am ajuns acolo m-am speriat, foarte multe camere. România era foarte bine văzută. Eu aveam 18 ani.

La primul meci mi-au dat numărul 13. Eu am încercat să-l schimb. Mi-au zis că nu mai au cum atunci, dar să joc așa, iar după o să-l schimbe. A început meciul, iar în emoția aia, am făcut o foarfecă, după un corner. Stadionul a explodat!

Eu mă ridic repede și încerc să-mi ocup locul în teren. Am simțit ceva la gât, când pun mâna, clavicula mea era ruptă. Au venit să mă ia cu targa, iar eu îl certam pe magaziner. Ți-am zis să nu-mi dai numărul 13!”, a povestit Burcă, pentru AS.ro.

După anii petrecuți în Guayaquil și în Japonia, Burcă a debutat în România la U Craiova, în sezonul 2000-2001, când avea 20 de ani.Guayaquil este orașul în care Marius Lăcătuș a debutat pentru echipa națională a României, pe 22 ianuarie 1984, într-un meci amical. România a învins atunci Ecuadorul cu 3-1. Etichete: ovidiu burca , burca - ecuador
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă