Au primit "verde"! Joachim Low se va putea baza pe vedetele din Premier League la meciul cu România

1 lună in urmă 2

Liga 1: FCSB - CFR Cluj, vineri, 20:30, Digi Sport 1

Liga 1: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, Digi Sport 1

Germania va juca pe teren propriu cu Islanda, pe 25 martie la Duisburg, înainte de a se deplasa la Bucureşti, pentru partida cu România, programată pe 28 martie. Elevii selecţionerului Joachim Low vor reveni apoi la Duisburg în vederea jocului cu Macedonia de Nord, care va avea loc pe 31 martie.

Printre jucătorii din naţionala Germaniei care evoluează în Anglia se numără mijlocaşul Ilkay Gundogan (Manchester City), desemnat cel mai bun jucător din Premier League în lunile ianuarie şi februarie, precum şi atacantul Timo Werner (Chelsea Londra).

DFB a precizat că autorităţile sanitare germane au acceptat să se facă o excepţie de la restricţiile stricte impuse persoanelor care vin din Marea Britanie pentru a-i permite lui Joachim Low să-i selecţioneze pe Timo Werner (Chelsea), Ilkay Gundogan (Manchester City), Kai Havertz (Chelsea), Bernd Leno (Arsenal) şi Antonio Rudiger (Chelsea), în vederea meciurilor oficiale din martie.

Această măsură derogatorie este "legată de condiţii foarte stricte", cum ar fi un test PCR negativ la intrarea pe teritoriul german, iar jucătorii vor trebui să rămână în "bula" sanitară a echipei şi să se izoleze atunci când nu joacă sau nu se antrenează, a explicat Federaţia germană.

Această măsură îi vizează, de asemenea, pe jucătorii islandezi care evoluează în Premier League.


Selecţionerul Germaniei, Joachim Low, speră să poată conta pe fotbaliştii din campionatul Angliei la primele meciuri din preliminariile Cupei Mondiale 2022, printre care cel împotriva României, de la Bucureşti, dar nu se pune problema ca partidele de acasă să se dispute în afara Germaniei.

Joachim Low speră să poată conta pe nemţii care joacă în Anglia

Zilele trecute, Low anunţa că nu-i va convoca pe fotbaliştii ce evoluează în campionatul Angliei pentru meciurile de la sfârşitul acestei luni, împotriva Islandei, României şi Macedoniei de Nord. Germania va juca acasă cu Islanda (25 martie) şi Macedonia de Nord (31 martie), între aceste meciuri fiind deplasarea din România, pe 28 martie.

Restricţiile impuse de guvernul german pentru a preveni răspândirea noului coronavirus prevăd că persoanele venite din Marea Britanie vor petrece 14 zile în carantină. În aceste condiţii, Low a decis să nu cheme la lot cinci jucători din Premier League: Timo Werner, Kai Havertz, Antonio Rudiger (toţi trei de la Chelsea), Bernd Leno (Arsenal) şi Ilkay Gundogan (Manchester City).

Directorul naţionalei germane, Oliver Bierhoff, a declarat joi că Federaţia germană de fotbal (DFB) poartă "discuţii bune" cu autorităţile sanitare din oraşele Dusseldorf şi Duisburg în legătură cu posibilitatea ca fotbaliştii de la echipe din Anglia să poată fi folosiţi la meciurile disputate de Mannschaft în această lună.

Bierhoff a spus că "suntem încrezători că îi putem invita" pe cei cinci jucători din Premier League pentru meciurile cu Islanda şi Macedonia de Nord, programate la Duisburg.

Low va anunţa azi lotul Germaniei pentru meciul cu România

Low va anunţa vineri lotul pentru cele trei meciuri. Potrivit lui Bierhoff, o decizie referitoare la cei cinci jucători din Anglia va fi luată în cel mult două zile.

Bierhoff a exclus posibilitatea ca meciurile cu Islanda şi Macedonia de Nord să se dispute în afara Germaniei, pentru ca Low să-i poată avea la dispoziţie pe cei cinci jucători. "Dacă este nevoie, vom juca fără fotbaliştii care evoluează în Anglia", a spus el.

Low a afirmat şi el zilele trecute că nu se pune problema relocării meciurilor de pe teren propriu în alte ţări din cauza pandemiei.

Etichete: romania , germania , joachim low
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă