Au fost găsite resturi ale submarinului din Indonezia. „Am schimbat statutul de la dispărut la scufundat”

3 săptămâni in urmă 34


Echipele de căutare din Indonezia au recuperat ceea ce se consideră a fi resturi din submarinul cu care s-a pierdut contactul miercuri în largul insulei Bali, a anunţat sâmbătă armata, transmit Reuters şi AFP, citate de Agerpres.


Șase nave de război, un elicopter și 400 de oameni sunt implicați în operațiunea de căutare. Singapore și Malaezia au trimis nave pentru a sprijini operațiunea, iar SUA, Australia, Franța și Germania și-au oferit ajutorul.


În ceea ce-i privește pe cei 53 de membri ai echipajului, speranțele de a-i găsi în viață sunt din ce în ce mai slabe, în condiţiile în care potrivit oficialilor rezervele de oxigen s-ar fi epuizat sâmbătă dimineaţa.


„În baza unor elemente care credem provin de la KRI Nanggala, am schimbat statutul submarinului de la „dispărut” la „scufundat””, a anunţat într-o conferinţă de presă Yudo Margono, purtătorul de cuvânt al marinei indoneziene.


Submarinul a fost detectat la o adâncime de 850 metri, cu mult sub limita considerată de supravieţuire de 500 de metri.


De fabricație germană, submarinul efectua un exercițiu când a întrerupt comunicarea. „Cunoaștem zona, însă apa este foarte adâncă”, a declarat pentru agenția AFP amiralul Julius Widjojono.


Comunicarea s-a întrerupt după ce submarinul primise permisiunea de a coborâ la o adâncime mai mare.


Marina indoneziană a anunțat că o pată de petrol descoperită în zona unde submarinul ar fi coborât în adâncuri indică o posibilă defecțiune la rezervorul de combustibil, dar ar putea fi și un semnal transmis de echipaj, relatază Digi 24.


FOTO: EPA


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă