Au fost cele mai călduroase zile de 25 și 26 februarie. Director ANM: S-au înregistrat 22 de grade, dar iarna revine în 1 martie

1 lună in urmă 1

De la temperaturile de peste 20 de grade din ultimele două zile, care au reprezentat cele mai ridicate valori pentru o zi de 25 și, respectiv, de 26 februarie, vremea va înregistrat o schimbare radicală. În prima zi de martie, iarna va reveni însă, a declarat la Digi24 directorul ANM, Elena Mateescu.

"Joi și vineri am avut recorduri la niveluri maxime și minime. Vineri, la 17 stații meteo am cele ridicate valori din perspectiva minimelor pentru o zi de 26 februarie. Ieri, la zece stații au fost cele mai ridicate valori ale temperaturilor maxime pentru o zi de 25 februarie.

Joi am avut 22 de grade Celsius în Mureș, la București au fost 19 grade, o valoare cu 11 grade mai mare peste cea normală la această dată.

Azi (vineri – n.r.) la ora 12.00 aveam deja 20 de grade la Târgoviște, Câmpina, Pătârlagele și Stei, 17 – 18 grade la București.

Iarna revine însă pentru puțină vreme, pentru prima zi de martie.

De marți intrăm în încălzire treptată, când vom avea maxime de 11- 12 grade. Miercuri, valorile vor crește spre 15 - 17 grade Celsius spre finele săptămânii viitoare în cea mai mare parte a țării.

Acest sfârșit de săptămână va aduce vreme în răcire în cea mai mare parte a țării", a explicat Elena Mateescu.

Directorul ANM a precizat că o analiză preliminară asupra iernii 2020 – 2021 arată că aceasta a fost a patra cea mai călduroasă din istoria măsurătorilor climatologice din țara noastră.

Informare meteo de vânt puternic în toată țara, de sâmbătă până luni

Vremea intră într-un proces de răcire și va ridica probleme începând de sâmbătă până luni. Meteorologii anunță vânt puternic în toată țara și ninsori la munte.

În intervalul vineri ora 6:00 – sâmbătă ora 12:00 va fi în vigoare o informare meteo emisă vineri.

Din a doua parte a nopții de vineri spre sâmbătă, vântul se va intensifica treptat, la început în nord-est și la munte, iar pe parcursul zilei de sâmbătă în cea mai mare parte a țării.

Duminică (28 februarie) și luni (1 martie) intensificări temporare ale vântului vor mai fi îndeosebi în regiunile estice și în zona de munte.

Se vor înregistra viteze la rafală, în general, de 45...55 km/h, iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali se vor depăși 80...90 km/h.

La munte, în general la altitudini mai mari de 1500 de metri, vor fi intervale în care va ninge, iar în estul teritoriului, îndeosebi din a doua parte a nopții de duminică spre luni (28 februarie/1 martie), și pe parcursul zilei de luni (1 martie) vor predomina ninsorile.

Vremea va intra într-un proces de răcire ce se va resimți treptat în toate regiunile, astfel că valorile termice se vor situa în jurul celor normale, a comunicat ANM.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă