Atuul lui Mutu pentru postul de selecționer: „Lucrul ăsta contează în CV-ul pe care îl are”

2 săptămâni in urmă 21

Articol de GSP - Publicat duminica, 02 ianuarie 2022, 13:43 / Actualizat duminica, 02 ianuarie 2022 14:02

Adrian Mutu (42 de ani) se află pe lista finală a posibililor selecționeri, alături de Edi Iordănescu, Ladiszlau Boloni și Victor Pițurcă. Ciprian Marica speră ca fostul său coleg de la națională să devină antrenorul României.

Mihai Stoichiță, președintele Comisiei Tehnice din cadrul FRF, a declarat că noul selecționer va fi ales până pe 7 ianuarie, iar Ciprian Marica dezvăluie principalul atuu al lui Mutu.

Îl deturnează pe Boloni?! Lovitură pentru FRF: ce ofertă așteaptă antrenorul

SELECȚIONER

Îl deturnează pe Boloni?! Lovitură pentru FRF: ce ofertă așteaptă antrenorul

„Personal sper ca Adi Mutu să fie alegerea şi nu doar pentru că mi-a dat o căruţă de pase de gol la echipa naţională. Ci pentru că ştiu ceea ce simţea Adi Mutu atunci când îmbrăca tricoul primei reprezentative, ştiu ce simţea el şi vreau să cred că lucrul ăsta contează în CV-ul pe care îl are.

Sper ca lucrul ăsta să îl poată transmite jucătorilor, am vorbit cu el şi ştiu filozofia şi ceea ce îşi doreşte el să joace. La echipa naţională, nu trebuie să fii antrenor, trebuie să fii selecţioner. Selecţionerul necesită alte atuuri în viziunea mea şi anume să ai ochi la fotbalişti, în primul rând. 

Nu ştiu cum va putea gestiona situaţiile dificile. Consider că un antrenor la echipa naţională trebuie să ştie să gestioneze situaţiile dificile. Sper să fie inteligent, dacă el va fi alegerea, şi să compenseze acest lucru printr-un secund sau prin secunzi mai experimentaţi”, a declarat Marica potrivit as.ro.

Avantajele numirii lui Adrian Mutu:

  • E liber de contract și nu ar avea pretenții financiare exagerate.
  • Este tânăr, s-ar plia pe linia urmată de FRF în ultimii ani. A antrenat naționala U21 pe care a calificat-o la Euro 2021, unde a terminat grupa neînvinsă, însă nu s-a calificat în fazele eliminatorii.
  • Cunoaște bine jucătorii din noul val.
  • Are o relație bună cu președintele Burleanu, fostul internațional fiind adus la FRF, în 2017, pentru un plus de imagine, înaintea alegerilor din 2018.

Dezavantaje lui Adrian Mutu:

  • Nu are experiență, antrenând, înainte de lotul U21, doar la Voluntari, unde a evitat in extremis retrogradarea, și la echipa a doua a celor de la Al-Wahda, din Emirate.
  • Nu a avut succes nici în ultimul mandat, la FCU Craiova, de unde a plecat după numai 12 etape (3 victorii, 3 remize și 6 înfrângeri).

VIDEO Adrian Mutu se apucă de scris: „O să-mi scriu povestea! Sunt anumite lucruri pe care vreau să le spun”

Citește alte știri despre echipa națională:

Nicolae Stanciu nu mai concepe încă un eșec la națională și îi transmite lui Burleanu: „Asta trebuie!”

„Florin Tănase a renunțat la națională, ADIO!” » Anunțul făcut în direct la TV

Playtech: Anamaria Prodan RUPE TĂCEREA despre bărbatul cu care a fost văzută de Revelion: „Da. Este adevărat“


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă