Atleta olimpică Agnes Tirop a fost găsită înjunghiată mortal în casa sa din Kenya

2 săptămâni in urmă 12

Atleta Agnes Tirop, care a reprezentat Kenya în proba de 5.000 m de la Jocurile Olimpice de la Tokyo și a terminat pe locul patru în finală, a fost găsită moartă în casă. Tânăra sportivă, de doar 25 de ani, ar fi fost înjunghiată în abdomen.

Atleta olimpică Agnes Tirop a fost găsită înjunghiată mortal în casa sa din Kenya

Atleta olimpică Agnes Tirop a fost găsită înjunghiată mortal în casa sa din Kenya

Profimedia Images

Agnes Tirop a fost descoperită miercuri cu răni înjunghiate în abdomen în casa ei din Iten, Elgeyo Marakwet, potrivit rapoartelor locale, citate de The Guardian.

Agnes Tirop a fost găsită înjunghiată în casă

Deocamdată nu există informații despre circumstanțele morții atletei, însă presa locală titrează că autorul crimei ar fi chiar soțul acesteia.

Agnes Tirop a fost medaliată cu bronz la 10.000 de metri atât la Mondialele din 2017 de la Londra, cât și la cele din 2019 de la Doha. Ca junioară a câștigat mai multe titluri de campioană mondială la cross country.

Atleta a doborât un nou record mondial luna trecută

Luna trecută, ea a reușit să stabilească un nou record mondial la cursa de 10 km pentru femei, la evenimentul Road To Records din Germania, pe 12 septembrie, trecând linia de sosire în 30:01 minute.

„Sunt atât de fericită să bat recordul mondial. Ritmul a fost dur, dar am simțit că organismul meu răspunde bine”, a spus ea atunci.

La Jocurile Olimpice din 2020, de la Tokyo, a concurat însă în cursa de 5.000 de metri, însă a ratat obținerea unui loc pe podium, ieșind abia pe locul patru.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă