Atenționare de călătorie în Germania: greva mecanicilor de locomotivă

1 lună in urmă 25

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Federală Germania că, în perioada 03 – 07 septembrie 2021 (ora 02:00), mecanicii de locomotivă ai concernului DEUTSCHE BAHN se află în grevă, potrivit unui comunicat de presă.

Este cea mai lungă grevă organizată de Sindicatul Mecanicilor de Locomotivă Germani (GDL). Sunt afectate cursele feroviare pe distanțe lungi și cursele regionale pe întreg teritoriul federal, cu precădere legăturile feroviare dintre Berlin și bazinul Rhein-Ruhr, precum și dintre Hamburg și Frankfurt am Main.

Deutsche Bahn va încerca să asigure curse la interval de două ore pe rutele cele mai importante, iar în estul Germaniei vor fi puse la dispoziție și autobuze. De asemenea, compania Lufthansa s-a oferit să organizeze curse speciale.

Călătorilor li se recomandă ca, în măsura posibilului, să opteze pentru călătoriile pe cale rutieră sau pentru amânarea acestora. Biletele de tren cumpărate/rezervate pentru intervalul de timp afectat de grevă vor putea fi folosite până la data de 17 septembrie 2021. (Sursa Foto: Deutsche Bahn / Facebook)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă