Atenție, „tricolori”! Capitolul la care islandezii ne pot surprinde

3 săptămâni in urmă 15

Articol de - Publicat joi, 11 noiembrie 2021, 08:18 / Actualizat joi, 11 noiembrie 2021 08:29

ROMÂNIA - ISLANDA: „Tricolorii” arată supermotivați să învingă din nou Islanda și să-și asigure locul la baraj, dar sunt puși în gardă privind forța nordicilor la momentele statice.

Victoria este cuvântul de ordine în tabăra „tricolorilor”. Dar și presiunea e mare. Batem iarăși Islanda și suntem la baraj. O nouă finală pe care naționala României o dispută pentru un vis: calificarea după 24 de ani la Cupa Mondială. 

E ziua decisivului! Echipele anunțate în Gazeta Sporturilor la România - Islanda + cum văd casele de pariuri duelul

ROMÂNIA - ISLANDA

E ziua decisivului! Echipele anunțate în Gazeta Sporturilor la România - Islanda + cum văd casele de pariuri duelul

Atenție, „tricolori”! Capitolul la care Islanda ne poate pune probleme

În seara asta, pe stadionul Steaua e ultimul hop adevărat. Mirel Rădoi ne-a asigurat că în Liechtenstein nu vom avea probleme. Altfel, își rupe carnetul de antrenor. Jucătorii sunt deciși să nu rateze marea șansă pe care o au. Căpitanul Vlad Chiricheș (31 de ani) e pregătit de luptă. 

Știe că nu va fi deloc ușor: „Islandezilor le place să aducă jocul în benzi, cu multe centrări, sunt foarte periculoşi la fazele fixe. Trebuie să fim foarte concentraţi şi determinaţi, să avem o atitudine extraordinară pentru a obţine victoria!”. 

La capitolul ofensiv, raportul este echilibrat. Atât noi, cât și nordicii avem câte 11 goluri marcate, însă adversarii au cea mai slabă apărare, după Liechtenstein, cu 15 goluri primite. Două de la „tricolorii” Nicolae Stanciu și Dennis Man, în turul de la Reykjavik.

„Lupii” tineri ard de nerăbdare să scrie istorie. Ianis Hagi (23 de ani), aflat într-o formă excelentă, își dorește mult să joace la Mondiale. „Simt că suntem aproape. Trebuie să mai facem trei-patru meciuri foarte bune. 

Cred că suntem pe un drum bun, am confirmat asta în ultimele două luni. Clar, presiunea este pe noi, dar astea sunt momentele pe care eu ca fotbalist le visez de când eram mic: să joc meciuri decisive, să ajung la un baraj, la o calificare. Când eram mic, am visat că voi participa la un turneu final cu echipa națională”.

Islanda, care teoretic ar mai avea şanse pentru locul 2, în momentul de faţă poate fi o echipă periculoasă, pentru că nu mai are nimic de pierdut.

- Mirel Rădoi, selecționer România

România e favorită, dar asta nu este întotdeauna de ajuns pentru a câştiga un meci. 

- Arnar Vidarsson, selecționer Islanda

Citește și alte știri despre naționala României:

EXCLUSIV „Să stea în cap și să câștige!” » Mesaj dinspre Generația de Aur: „Ce a făcut Rădoi e o mare greșeală”

EXCLUSIV Vestea momentului: decizia luată de Rădoi, conform surselor GSP de la Casa Fotbalului

Playtech: Nepotul lui Petrică Mîțu Stoian RUPE TĂCEREA. Ultimul mesaj al artistului după ce a aflat că va fi dus de urgență la spital: „Dimineața, la 05:30, am primit telefon de la el”


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă