Atentatele de la Kabul. Secretarul general al ONU îi convoacă pe membrii permanenţi ai Consiliului de Securitate

1 lună in urmă 39

Se întrunește Consiliul de Securitate al ONU. Foto/Profimedia Se întrunește Consiliul de Securitate al ONU. Foto/Profimedia

Secretarul general al ONU Antonio Guterres i-a convocat joi pe membrii permanenţi ai Consiliului de Securitate pentru o reuniune privind situaţia haotică din Afganistan după atentatul de la Kabul, au afirmat mai mulți diplomaţi. 

JOI, 26 AUGUST 2021, 23:43

SURSĂ: Realitatea

AUTOR: Iulian Budușan

Antonio Guterres a invitat printr-o scrisoare SUA, Regatul Unit, Franţa, Rusia şi China la o reuniune luni, au precizat aceşti diplomaţi, menţionând că Rusia este reticentă.

Cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate sunt aşteptaţi totuşi la reuniunea de luni.

Un purtător de cuvânt al secretarului general a confirmat desfăşurarea reuniunii, la care nu vor participa cei zece membri nepermanenţi actuali ai Consiliului de Securitate.

Ultima reuniune plenară a Consiliului de Securitate privind Afganistanul a avut loc pe 16 august, a doua zi după venirea la putere a talibanilor.

Antonior Guterres a condamnat, de asemenea, atentatele sinucigaşe de joi, care s-au soldat cu zeci de victime, printre care 12 militari americani, şi care au fost revendicate de gruparea Statul Islamic.

"Acest eveniment subliniază volatilitatea situaţiei din teren în Afganistan dar ne întăreşte şi hotărârea pentru a continua să furnizăm un ajutor de urgenţă în întreaga ţară, drept susţinere pentru poporul afgan", a declarat el într-un comunicat.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă