ATENTATE la Kabul: 13 morți și zeci de răniți - 4 soldați americani au fost UCIȘI

1 lună in urmă 18

 4 soldați americani uciși Atac la Kabul: 4 soldați americani uciși

13 persoane au fost ucise și alte câteva zeci rănite, in urma celor 2 explozii puternice care au avut loc in apropierea Aeroportului din Kabul, unde mii de oameni așteptau să fie evacuați. Printre victime se află copii și femei, inclusiv străini. 4 soldați americani au murit, arată cel mai recent bilanț.

JOI, 26 AUGUST 2021, 20:49

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Monica Vasilescu

Două explozii puternice au avut loc în zona aeroportului din Kabul. 13 oameni, printre care și patru soldați americani au fost uciși. Alte zeci de persoane au fost rănite. Din primele informații ar fi vorba de atentate sinucigașe.

Exploziile au venit la puțin timp după ce au fost emise alerte de atacuri teroriste iminente pe aeroportul din Kabul.

Prima explozie la intrarea în aeroportul din Kabul. În zonă se aflau zeci de britanici care așteptau îmbarcarea. unde se aflau câteva zeci de brtianici la coadă pentru a intra pe aeroport. A fost una dintre cele trei porți care au fost închise în urma avertismentelor cu privire la o amenințare teroristă. 

Presa internațională titrează că a existat și o a doua explozie lângă un hotel, unde erau cazate trupe și jurnaliști britanici, urmată de focuri de arme. 

Cel puțin 60 de persoane au fost rănite în atacurile de la Kabul. Printre ei sunt britanici și afgani. Zeci de ambulanțe au dus răniții la spitalele din capitala afgană. 

Existau deja informații că la aeroport urmează să se producă un atac terorist. Pe tot parcursul zilei, Statele Unite și alte țări Occidentale și-au avertizat cetățenii, blocați în capitala afgană să se îndepărteze de urgență de aeroport pentru că există un risc „iminent” de atac terorist în următoarele ore.

Deocamdată, atacurile de la aeroportul din Kabul nu au fost revendicate. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă