Atentat cu grenadă în Pakistan, sunt mulţi morţi şi răniţi

1 lună in urmă 27

Atentat în Pakistan. Mai multe persoane au fost ucise şi alte zeci rănite joi de o grenadă aruncată asupra unei procesiuni musulmane şiite în oraşul Bahawalnagar din Pakistan, relatează agenţiile DPA şi EFE.

În funcţie de sursă, au murit cel puţin 3-5 persoane şi sunt între 30 şi 50 de răniţi în atentat. Atacul a fost comis în timp ce membri ai comunităţii musulmane şiite participau la ritualul anual de comemorare a morţii nepotului profetului Mahomed.

Cel puţin 30 de răniţi au fost transportaţi la spital în stare critică. Imagini video postate pe reţelele de socializare arată oameni întinşi la pământ în bălţi de sânge şi ambulanţe şi vehicule blindate ale poliţiei la locul atacului.

Acest atac survine în timp ce Pakistanul, o republică islamică majoritar sunită cu o istorie de conflicte sectare sângeroase, a desfăşurat mii de poliţişti şi militari la nivel naţional pentru a asigura siguranţa procesiunilor şiite.

Imagini şocante din Kabul. Mame afgane îşi aruncă copiii peste gardul de sărmă ghimpată şi imploră soldaţii să îi ajute

În Pakistan cresc temerile că violenţele militanţilor islamişti s-ar putea intensifica după ce talibanii au preluat puterea în Afganistanul vecin.

Talibanii pakistanezi, percepuţi ca având o ideologie similară celei a talibanilor afgani, dar cu o structură organizatorică diferită, au ucis peste 70.000 de oameni de-a lungul anilor de violenţe în Pakistan. Aceste violenţe au diminuat considerabil după ce armata pakistaneză a lansat în iunie 2014 în zonele tribale din nord-est o operaţiune extinsă apoi şi în restul Pakistanului.

Şase afgani sfidează moartea, imagini incredibile de la Kabul. S-au filmat liniştiţi pe fuselajul unui avion care decolează de pe aeroport VIDEO

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă