Atalanta testează doi juniori români cu moștenire genetică importantă: Arădeanul Nagy și orădeanul Popa vor să se afirme în Il Calcio!

1 lună in urmă 57

Doi dintre cei mai talentați fotbaliști de 16 ani din vestul țării, componenți ai naționalei României, se antrenează de astăzi cu echipa Under 17 a Atalantei. Arădeanul Norbert Nagy (UTA) și orădeanul Luca Popa (CAO) au ajuns la cunoscuta școală de fotbal bergamască cu ajutorul impresarului Cătălin Sărmășan, care ar avea deschisă și ușa celor de la Inter Milano pentru cei doi tineri fotbaliști.

Utistul Norbi Nagy este nimeni altul decât fiul lui Roland Nagy, fostul mijlocaș de Champions League al Stelei și antrenorul care a pus umărul la ascensiunea actualei UTA din Liga 4-a până la barajul de promovare în Liga 1, din vara anului 2016.

Moștenire genetică importantă pentru fotbaliștii români!

„Băieții sunt deja la Bergamo, tocmai am vorbit cu Norbi și mi-a spus că au făcut și primul antrenament. A fost folosit atacant de antrenorii italieni, post pe care se reprofilează tot mai mult și la grupa de Under 17, din Liga Elitelor. El a evoluat mult timp mijlocaș central, dar calitățile fizice și tehnice îl recomandă tot mai mult ca vârf.

Am aflat și noi de curând de invitația celor de la Atalanta, are, bineînțeles, acceptul clubului UTA să fie acolo și va lua acest trial, test, ca pe o experiență importantă, frumoasă în cariera sa. E o primă evaluare serioasă pentru el, Academia Atalantei e una dintre cele mai bune din Italia și nu numai.  Mă bucur că e și Luca Popa cu el, nepotul fostului meu coleg de la UTA, Vasile Popa”, ne-a mărturisit Roland Nagy.

Luca Popa e fundaș și e considerat liderul generatiei 2005 din Romania și are si el o moștenire genetică importantă. Bunicul său e Vasile Popa, fost capitan la Jiul si UTA, iar unchiul său e Mădălin Popa, fotbalist trecut pe la Dinamo, Bistrița, Pandurii, FC Bihor sau Șoimii Lipova.

Norbert Nagy are deja 1,96 metri și și-a trecut goluri importante la Liga Elitelot U17, chiar dacă e cu un an mai mic decât majoritatea colegilor și adversarilor săi. UTA U17, la care evoluează arădeanul, e antrenată de Dinu Donca, Adrian Ungur și Ștefan Boroș și ocupă locul 2 în seria de Vest, la 2 puncte în spatele Universității Craiova.

 

The post Atalanta testează doi juniori români cu moștenire genetică importantă: Arădeanul Nagy și orădeanul Popa vor să se afirme în Il Calcio! appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă