Atacuri aeriene turcesti vizata fiind o zona kurda, primele dupa 17 luni

4 săptămâni in urmă 1

Aviatia turca a efectuat, sambata, 20 martie, raiduri aeriene contra unei zone condusa de militii kurde in nordul Siriei, fiind primele dupa 17 luni, a indicat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH), citat de AFP.

"Un avion de lupta turc a vizat pozitii militare ale Fortelor democratice siriene (FDS, dominate de kurzi) in satul Saida, in apropiere de localitatea Ain Issa", a precizat OSDH.

"Este vorba despre primele raiduri aeriene de la operatiunea *Sursa pacii, lansata in octombrie 2019 de Ankara si de grupari siriene aliate contra FDS in nordul Siriei", a indicat, pentru AFP, directorul OSDH, Rami Abdel Rahmane, citat de news.ro.

Operatiunea, intrerupta dupa doua acorduri negociate de Ankara cu Washington, apoi cu Moscova, a permis Ankarei sa obtina controlul unei fasii la frontiera de 120 de kilometri latime in teritoriul sirian. Orasul Ain Issa si imprejurimile sale au ramas controlate de fortele kurde.

Conflictul din Siria, declansat in 2011 prin represiunea manifestatiilor pro-democratie de regimul de la Damasc, a devenit mai complex de-a lungul anilor, implicand multi actori regionali si internationali.

Razboiul a facut peste 388.000 de morti si milioane au fugit.

Mai puteti citi:

Mesajul dur, dupa vaccinarea cu Pfizer a Simonei Halep: "D-aia nu va haleste populatia, papagalilor..."Ce mancam in Postul Pastelui ca sa nu ajungem anemici. Explicatii despre "metoda intermitentei", care poate ajuta la slabireCum a primit o deputata PSD ajutor de stat de la Ministerul Economiei. "Urla in comisiile reunite ca omoram exporturile"Povestea clanului Caran. Veniti cu carutele in Bucuresti, controleaza acum cu duritate infractionalitatea in Sectorul 2Branza topita din comert, doldora de aditivi alimentari. Topul produselor cu cele mai multe calorii

Citeste mai multe despre atac aeriene turci kurd

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă