Atacul cu arc și săgeți din Norvegia. Arcașul care a omorât cinci oameni este un danez de 37 de ani

3 zile in urmă 22

Joi, 14 Octombrie 2021, ora 07:40

76 citiri

Atacul cu arc și săgeți din Norvegia. Arcașul care a omorât cinci oameni este un danez de 37 de ani

Un cetățean danez în vârstă de 37 de ani este principalul suspect în cazul atacului din orașul norvegian Kongsberg, arată Reuters, care citează poliția daneză.

Potrivit Reuters, două persoane, inclusiv un ofițer de poliție aflat în timpul liber, au fost rănite în atacurile de miercuri seara, care au avut loc în Kongsberg, la 68 km de capitala Oslo.

Poliția a anunțat că atacatorul este un danez pentru a spulbera zvonurile de pe rețelele sociale referitoare la persoane care nu au legătura cu cazul. Potrivit Poliției, suspectul, care ar fi acționat singur, a fost reținut. Motivul atacului este încă necunoscut.

Anchetatorii urmează să stabilească dacă atacul a fost unul terorist și au spus că vor oferi mai multe detalii în cursul zilei de joi.

Avocatul supectului a declarat că bărbatul a fost interogat și a cooperat cu Poliția.

"El cooperează și oferă declarații detaliate cu privire la acest eveniment", a declarat avocatul Fredrik Neumann pentru radiodifuzorul public NRK.

În urma atacurilor, polițiștii norvegieni, care nu poartă în mod obișnuit arme de foc, au primit ordin să poarte arme de foc.

Mai multe persoane au fost ucise şi altele rănite în Norvegia, după ce un bărbat a folosit un arc şi săgeţi pentru a le ataca, relatează BBC.

Poliţia a anunţat că incidentul a avut loc în oraşul Kongsberg, în jurul orei locale 18.30.

Suspectul s-ar fi plimbat prin tot oraşul, atacând oameni în diverse locuri, iar autorităţile au acoperit mai multe zone.

Presa locală anunţă că atacatorul a deschis atacul la un supermarket Coop Extra. Locuitorilor li s-a ordonat să rămână în locuinţe.

Citeste si:

 Presa scrie că ar fi cel puţin patru morţi. Poliţia nu exclude un act terorist UPDATE VIDEO

Un individ înarmat cu un arc şi săgeţi a ucis mai multe persoane şi a rănit alte câteva miercuri la Kongsberg, în sud-estul Norvegiei, a anunţat poliţia norvegiană care a arestat un...

 "Compromit Biserica". BOR acuză jurnaliștii de "masiv anticlericalism"

Arhiepiscopia Bucureştilor a transmis, miercuri, că materialul Recorder privind fondurile publice alocate bisericilor a fost ”construit cu intenţia obsesivă de a transfera asupra Bisericii...

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă