Atac sinucigaș în capitala Somaliei, lângă palatul prezidenţial. Cel puțin opt oameni au murit, între care o femeie și doi copii

4 săptămâni in urmă 22

Cel puţin 8 oameni au murit într-un atac sinucigaş asupra unui convoi guvernamental, în capitala Somaliei, lângă palatul prezidenţial. Atacul a fost revendicat de o grupare teroristă.

atac sinucigaș Somalia

Galerie (3)

Atac terorist în Mogadishu, capitala Somaliei

Profimedia Images

„Al Shabaab este în spatele atacului. Printre morţi se află un soldat, o mamă şi doi copii. Gruparea masacrează civilii”, a declarat reprezentantul poliţiei locale, conform Reuters.

#BREAKING #Somalia
Suicide bombing in Mogadishu
pic.twitter.com/QIhM24TLCW

— ZionWarrior (@ZionWarrior6) September 25, 2021

Al Shabaab a revendicat atacul, gruparea dorind să preia puterea asupra guvernului şi să-şi impună propria interpretare a legii islamice, care se traduce prin bombardarea zonelor „neconvertite”.

Printre cei ucişi este şi Hibaq Abukar, o expertă pe drepturile omului şi drepturile femeilor. „Ea era una dintre stâlpii de bază în cabinetul premierului”, a spus reprezentantul guvernului, Mohamed Ibrahim Moalimuu. Un martor a declarat că şapte maşini în care se aflau oameni au fost distruse de explozie.

Few days after Fahad Yasin sneaked into Mogadishu an explosion took place.
This comes at a suspicious timing.#Somalia #Mogadishu pic.twitter.com/NwqxwRzEa2

— SomaliaNews (@SomaliaNews252) September 25, 2021

Ce este gruparea Al Shabaab

Harakat al-Shabaab al-Mujahideen (Al Shabaab) este o grupare fundamentalistă teroristă, jihadistă, cu sediul în Yemen şi Africa de Est, care preferă bombardările şi atacurile sinucigaşe pentru a-şi face cunoscut programul şi rezistenţa în faţa puterilor occidentale. În 2009, liderul grupului a interzis programelor alimentare ale ONU să îi ajute pe somalezi, care sufereau de foame.

În octombrie 2017, gruparea a ucis 512 oameni într-un atac cu bombă, însă nu l-a revendicat niciodată.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă