Atac sângeros la un abator Tönnies din Germania: Un angajat român a murit după ce un coleg, tot român, l-a înjunghiat

1 lună in urmă 4

Un român de 35 de ani și-a înjunghiat un coleg de 34 de ani, când se aflau la muncă, pe fondul unui conflict. Acesta din urmă a decedat la spital. Crimă s-a produs vineri, 12 martie, sediul producătorului de carne Tönnies, din Rheda Wiedenbrück, landul Renania de Nord-Westfalia. Bild a scris că victima este un român, apoi postul N-TV, din Koln, și mai multe surse din presa germană au notat că și agresorul e tot de naționalitate română.

La scurt timp după ora 7.00, un apel de urgență a fost dat la centrul de control al poliției locale. Potrivit Bild, angajatul român a fost descoperit de colegii săi, chiar după intarea din schimb, cu răni grave.

André Vielstädte, directorul general al companiei, a confirmat incidentul: „Dimineața a existat un incident între doi angajați de la hala de tăiere. Un muncitor a atacat un altul cu un cuțit. În ciuda măsurilor imediate de prim ajutor, persoana a murit în spital. Acest act oribil trebuie investigat pe deplin. Poliția și procurorul au sprijinul nostru deplin. Simpatia și condoleanțele noastre se îndreaptă către familia și prietenii angajatului”.

 Un angajat român a murit după ce un coleg, tot român, l-a înjunghiatAbatoarele din Rheda-Wiedenbrueck. Foto: EPA

Suspectul a fost arestat, iar Poliția și Parchetul din Bielefeld au preluat cazul, fără să ofere mai multe detalii. A fost deschisă o anchetă pentru a stabili dacă a fost vorba despre o crimă cu premeditare.

Autopsia corpului neînsuflețit va fi efectuată loc vineri.

Abatoarele Tönnies din Rheda-Wiedenbrueck, au fost în centrul unui scandal anul trecut, după ce în jur de 1000 de muncitori, majoritatea români, s-au infectat cu noul coronavirus, ocazie cu care au ieșit la iveală condițiile grele ale muncitorilor străini în abatoare, ceea ce în final a dus la schimbarea legislației germane, iar firmele intermediare au fost eliminate din lanțul angajărilor.

Foto: EPA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă