Atac cu rachete în Fâşia Gaza

3 luni in urmă 19

Atac cu rachete. Militanţii palestinieni au lansat o rachetă spre Israel, iar forţele israeliene au răspuns cu un atac aerian în Fâşia Gaza, a declarat duminică un oficial al armatei israeliene citat de Reuters.

Nu au fost înregistrate victime de nicio parte a graniţei. Poliţia israeliană a spus că racheta lansată din Gaza sâmbătă noapte a avariat o fabrică din oraşul sudic Ashkelon.

Armata israeliană a spus că a răspuns împotriva unor baze militare aparţinând Hamas, gruparea armată islamistă care controlează Gaza.

Dr. Rafila cere creşterea numărului de teste COVID ca în Israel. „Ar trebui testaţi până la 100.000 de oameni pe zi”

Atac cu rachete. Martori au declarat că atacurile dinainte de răsărit au lovit Gaza City şi oraşele din sud Rafah şi Khan Younis. Niciuna dintre grupările militare din Gaza nu a revendicat lansarea rachetei.

Israelul şi Hamas au susţinut cel mai recent un război în 2014, iar de atunci între cele două au avut loc mai multe schimburi de focuri.

„Organizaţia teroristă Hamas este responsabilă pentru toate evenimentele care au loc în Fâşia Gaza şi care provin de acolo şi va suporta consecinţele pentru activitatea teroristă împotriva civililor israelieni”, a transmis, într-un comunicat, Armata.

Fawzi Barhoum, purtător de cuvânt al Hamas, a învinuit Israelul pentru noul schimb de rachete. „Ocupaţia israeliană este principala responsabilă pentru tot ce se întâmplă în Gaza deoarece continuă să o blocheze şi să comită atacuri. Rezistenţa este doar o acţiune de autoapărare”, a declarat el pentru Reuters.

Netanyahu: Nu trebuie să se revină la acordul nuclear cu Iranul

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat duminică, într-un aparent mesaj adresat preşedintelui ales al Statelor Unite Joe Biden, că nu ar trebui să se revină la acordul nuclear cu Iranul abandonat de preşedintele Donald Trump, transmite Reuters.

Biden, care îşi va începe mandatul pe 20 ianuarie, a declarat că ar readuce SUA în acordul nuclear convenit în 2015, dacă Teheranul va reveni la respectarea strictă a acestuia, şi că ar colabora cu aliaţii ”pentru întărirea şi extinderea lui, în timp ce ar combate mai eficient alte activităţi destabilizatoare ale Iranului”.

Acordul, încheiat de puterile occidentale cu Teheranul, are rolul să limiteze programul nuclear al Iranului, pentru a-l împiedica să dezvolte arme nucleare, în schimbul relaxării sancţiunilor economice.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă