Atac armat la o școală din Nigeria. Cel puțin 300 de fete au fost răpite

1 lună in urmă 1


Bărbaţi neidentificaţi au răpit peste 300 de eleve dintr-o şcoală din Jangebe, statul Zamfara, nord-vestul Nigeriei, informează postul britanic BBC, care citează un oficial guvernamental. Acțiunea a avut loc la ora locală 13.00, un ceas mai devreme la București.


„Persoane înarmate au venit la şcoală cu mai multe maşini și motociclete și au forţat sute de fete să meargă cu ei”, a confirmat, pentru agenția France Presse, purtătorul de cuvânt al guvernului local, Sulaiman Tunau Anka.


Un profesor a declarat pentru BBC că din 421 de eleve de la școala de fete, doar 55 nu erau prezente la cursuri.


Guvernul a transmis că nu va negocia cu răpitorii.


Acţiuni de răpire de adolescente au loc deseori în centrul şi în zona de nord-vest a Nigeriei şi sunt comise de grupări criminale care terorizează populaţia, fură animale din gospodării şi jefuiesc sate.


În urmă cu șapte ani, 276 de școlărițe din orașul Chibok, nord-estul țării, au fost răpite de către militanții islamiști Boko Haram și a readus în adus atenția globală provocările tot mai mari de securitate cu care se confrunta Nigeria.


La 16 februarie, cel puţin 44 de persoane, în majoritate elevi, au fost răpite de la o şcoală din apropiere de comunitatea din Kagara, în statul vecin Niger.


Iar în decembrie 2030, peste 300 de băieți au fost răpiți de oameni înarmați în Kankara, statul Katsina, și eliberați după negocieri.


Foto: EPA


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă