AstraZeneca va produce 200 de milioane de doze de vaccin anti-coronavirus până la sfârșitul anului

3 luni in urmă 1

AstraZeneca va avea disponibile până la sfârșitul anului 200 de milioane de doze din vaccinul dezvoltat de universitatea Oxford, a declarat luni directorul de operațiuni al companiei, Pam Cheng, potrivit Reuters.

De asemenea, reprezentantul AstraZeneca spune că în primul trimestru al anului viitor vor fi disponibile 700 de milioane de doze în toată lumea.

Potrivit lui Cheng, compania Britanică va livra în regatul Unit 20 de milioane de doze până la sfârșitul anului și 70 de milioane până la finalulu trimestrului 1 din 2021.

Compania a anunțat luni că una dintre variantele testate, în care se administrează întâi jumătate de doză, iar după o lună o doză întreagă de vaccin - are o eficacitate de circa 90%.

Directorul executiv al AstraZeneca a explicat că o doză mai scăzută pentru prima inoculare înseamnă că mai mulți oameni pot fi vaccinați rapid: ”Capacitatea de a vaccina mai mulți oameni, mai repede, este cu adevărat un mare avantaj”.

Compania a anunțat luni și că face progrese mari privind procesul de fabricație și va putea produce 3 miliarde de doze anul viitor.

AstraZeneca a spus acum câteva luni că vaccinul va costa doar câțiva dolari. În iunie, ministrul italian al sănătății a dezvăluit că prețul va fi de 2,5 euro în Europa.

Vaccinul poate fi stocat și transportat la o temperatură normală de refrigerare, spre deosebire de cele Moderna și BioNTech ce au nevoie de temperaturi de până la minus 80 de grade Celsius.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă