Astra se revoltă după ce FCSB a plecat în Turcia. Giurgiuvenii sunt primii adversari ai echipei lui Petrea: „E o chestie delicată. Legile trebuie respectate de toți!”

1 lună in urmă 25

CONTEXT: GSP a adresat solicitări oficiale autorităților competente în cazul FCSB: Guvernul și Ministerul Sănătății, singurele care ar fi putut trimite clubului lui Becali o adresă prin care să-l asigure că va evita carantina la revenirea din stagiul din Turcia, țară aflată pe lista galbenă. Toate au dat același răspuns: „Nu am primit nicio astfel de solicitare, n-am emis nicio derogare. Conform legii, doar la întoarcere, la punctul de frontieră, se decide dacă se impune exceptarea izolării". Niciunul dintre cele 24 de puncte în care legea prevede excepția de la carantină nu se poate aplica situației de față a FCSB-ului.FCSB poate bulversa întreg campionatul dacă autoritățile vor decide să bage tot lotul în carantină după întoarcerea din Turcia, programată peste câteva zile. Șefii clubului susțin că au aprobări din partea autorităților să evite carantina, dar Gazeta a documentat cazul, a obținut reacții de la Guvern și Ministerul Sănătății și a descoperit că o asemenea dispensă nu putea fi dată în scris de nimeni - detalii, pe larg, AICI.

FCSB - Astra. Mara: „Legile trebuie respectate de toți”

„E o chestie delicată, poate nu știu eu exact ce legi sunt. Eu știu că legile sunt făcute pentru toți la fel. Nu știu dacă unii au regim special sau nu. Și noi ne-am gândit să plecăm, dar, știind regulile în vigoare, am renunțat. Riscam să stăm în carantină. În Turcia sunt condiții extraordinare, vreme bună. 

Dar noi, la fel ca alte echipe, s-au oprit din cauza acestei temeri. Nu sunt eu avocat sau jurist, dar legile trebuie respectate de toți”, a declarat Mara în emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport.

Meciul cu FCSB este unul extrem de important, e un impuls important pentru toți jucătorii noștri. Nu-i o partidă decisivă. Mai e de jucat din campionat. N-avem voie să mai pierdem puncte. FCSB este una dintre candidatele cu șanse foarte mari de a câștiga campionatul, alături de CFR și Craiova
Bogdan Mara, director sportiv Astra

Ce riscă FCSB

Dacă FCSB va fi nevoită să intre în izolare la revenirea în țară și data întoarcerii rămâne 13 ianuarie, atunci legea prevede cel puțin 10 zile de carantină. Deși termenul prevăzut e de 14 zile, se poate ieși din carantină după a 10-a zi dacă se efectuează un test în a 8-a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ și nici nu există simptomatologie specifică.

Ce meciuri are FCSB în următoarele 10 zile după revenirea din Turcia, programată pe 13 ianuarie

DATAMECIUL
15 ianuarieFCSB - Astra
19 ianuarieViitorul - FCSB
23 ianuarieFCSB - Voluntari

Tot ce trebuie să știi înainte de FCSB - Astra

Citește mai multe știri din Liga 1:

Helmuth Duckadam, poziție fermă după dezvăluirile Gazetei: „Nu văd nicio diferență între Belek și Mogoșoaia. Nu e normal să intre în carantină”Craiova cedează un jucător în Liga 1: „Discuțiile sunt foarte avansate”

Înregistrări groaznice cu ultimele clipe ale oamenilor sufocați în TIR-ul condus de un român. Sfâșietor ce au spus

Libertatea

Playtech: Ion Țiriac l-a umilit pe CTP în direct, la TV. Toată România a auzit aceste cuvinte
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă