Astra nici nu vrea să audă de retrogradare: "E ca și cum un jucător îl bate pe unul și suspenzi clubul!"

1 lună in urmă 6

  • Liga 1: Dinamo - Academica Clinceni, vineri, 20:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: FC Argeș - Chindia, vineri, 20:30, Digi Sport 2

Takayuki Seto a primit opt luni de suspendare, în timp ce Alexandru Ioniță și Kehinde Fatai au fost suspendați câte un an. Paul Mincu, avocatul care i-a reprezentat pe Seto și Fatai, a anunțat că va face apel la decizia luată de Agenția Mondială Anti-Doping.

Astra nici nu vrea să audă de retrogradare: "E ca și cum un jucător îl bate pe unul și suspenzi clubul!"

Regulamentul prevede ca echipele care au în componență mai mult de doi jucători care au încălcat regulamentul anti-doping să fie excluse din Liga 1. Chiar dacă decizia se va menține și după apel, Bogdan Mara, directorul sportiv al giurgiuvenilor, spune că nu se gândește la astfel de sancțiuni drastice, considerând că Astra nu are nicio implicare.

"Clubul n-are nicio poziție, n-a fost parte din acest proces. Clubul n-are nicio vină în ceea ce au făcut jucătorii, deci nu avem nimic de spus. Din ce am înțeles, avocații vor face apel, se va judeca în continuare și vom vedea. Noi trebuie să ne ținem de fotbal și să mergem în continuare.

Nu ne gândim că putem fi eliminați. Astra n-a făcut nimic rău. A fost o chestie individuală, un act individual al unor jucători. E ca și cum merge un jucător, bate pe unul și suspenzi clubul. Una e ce se întâmplă în club... din moment ce n-am luat parte la acest lucru, n-are de ce să fie suspendat clubul.

Îmi doresc să joace din nou. Sunt băieți buni. Eu nu cred că au făcut vreo greșeală. Deja sunt 8-9 luni de când nu joacă. Nu va fi ușor", a declarat Bogdan Mara, după meciul cu UTA Arad, scor 0-0.

Sancțiunile dictate de ANAD în cazul fotbaliștilor Astrei acuzați de dopaj

Cei trei jucători erau deja suspendați de ANAD de la sfârșitul lunii septembrie a anului 2020, de când a izbucnit scandalul în care Takayuki Seto, Alexandru Ioniță și Kehinde Fatai au fost acuzați că au făcut tratament intravenos cu mai mult de 100 de mililitri din tratament, ceea ce înseamnă, conform regulamentelor WADA, dopaj.

”Decide în baza art. 64 din Legea 227/2006 cu modificările și completările ulterioare, art. 10.6.1.1. cu referire la art. 4.2.2 fraza a doua și cu aplicarea art. 27.2 din Codul Mondial Anti-Doping, ediția 2021, și a Ordinului nr. 180/2020 al președintelui ANAD, privind aprobarea Listei interzise pentru anul 2021: ”Metode specifice pentru anul 2021” interzise permanent: 

-Suspendă din activitatea sportivă pe sportivii Fatai Kehinde Feyi și Ioniță Alexandru pe câte o perioadă de 1 an pentru abaterile prevăzute din art. 2, alin. 2, lit. b) din Legea 227/2006, de la data prezentei

-Suspendă din activitatea sportivă pe sportivul Seto Takayuki pe o perioadă de 8 luni pentru abaterea prevăzută de art. 2, alin. 2, lit. b) din Legea 227/2006, de la data prezentei

-În baza art.60, alin. 7 din Legea 227/2006 deduce din perioada suspendării durata suspendării provizorii cu începere de la 30 septembrie 2020”, se arată în decizia ANAD.

Astfel, Takayuki Seto va putea reveni la antrenamente și meciuri în iunie, când se va încheia perioada de opt luni de suspendare, în timp ce data la care Alexandru Ioniță și Kehinde Fatai își vor putea relua activități profesionale este octombrie 2021.

Totuși, decizia dictată pe 9 aprilie nu este definitivă, cei trei fotbaliști având posibilitatea să facă apel.

Etichete:
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă