Astra Giurgiu, datorii de 20 de milioane de euro. Fosta campioană este în pragul falimentului

1 săptămână in urmă 11

  • Campionatul European de handbal: Germania - Belarus, vineri, 19:00, Digi Sport 2

  • Bundesliga: Borussia Dortmund - Freiburg, vineri, 21:30, Digi Sport 1

Toate drumurile duc la faliment pentru Astra Giurgiu. Depunctată și pe locul 19 în Liga 2, cu patronul Ioan Niculae încă în penitenciar și cu datorii cu 20 de milioane de euro, clubul giurgiuvean se află într-o derivă ce pare irecuperabilă.

Astra Giurgiu, aproape de faliment!

Astra Giurgiu a solicitat intrarea în insolvență, iar Tribunalul Giurgiu a acceptat cererea. Problema este că datoriile sunt ”astronomice”, iar un plan viabil de redresare pare imposibil. Conform PlaySport, destinele clubului au ajuns pe mâna administratorului judiciar - Cabinete Asociate de practicieni în Insolvență Țigănuș Anton & Radu Țigănuș, care au o misiune delicată.

Firmele interesate să-și recupereze datoriile de la Astra Giurgiu au solicitat, împreuna, peste 26 de milioane de euro. Cu toate acestea, ”Tabelul Preliminar al Creanțelor” a fost întocmit și aprobat de către administratorul judiciar la 20 de milioane de euro! O sumă triplă chiar și față de Dinamo.

Următorul pas este așteptarea eventualelor contestații pentru ”Tabelul Preliminar al Creanțelor”. Dacă nu vor exista, atunci administratul judiciar va înaintea ”Planul de reorganizare”, iar judecătorul sindic va decide dacă acesta este sustenabil sau nu.

Stilul scandinav este la el acasă. Hai în Digi Online să vezi Extraordinarele locuinţe daneze, azi de la 20:05, numai pe Digi Life!

În același timp, se așteaptă eliberarea patronului Ioan Niculae, cel care deține aproximativ 65% din datoriile clubului prin firmele sale. Acesta are de recuperat peste 13 milioane de euro, prin InterAgro SRL și InterAgro SA, aflate și ele în insolvență.

Zilele trecute, Astra și-a pierdut și căpitanul, pe Dragoș Gheorghe, transferat la Petrolul Ploiești.

Etichete: liga 2 , ioan niculae , astra giurgiu , faliment

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă