Astra, comunicat oficial după scandalul de dopaj: ”Considerăm că suntem tratați ca niște 'condamnați'”

1 lună in urmă 2

Liga 1: Academica Clinceni - Botoșani, miercuri, 14:30, Digi Sport 1

Liga 1: Dinamo - Gaz Metan Mediaș, miercuri, 20:00, Digi Sport 1

Astra a revenit cu un comunicat oficial, publicat pe pagina oficială de Facebook a clubului giurgiuvean. Se menționează că reprezentanții ANAD nu au luat un punct de vedere din partea oficialilor clubului sau din partea doctorului echipei, semn că în acest scandal ar putea să nu fie implicat clubul.

Comunicatul oficial al Astrei: ”Considerăm că suntem tratați ca niște 'condamnați'”

„Cu privire la speculaţiile care se fac în acest moment pe tema „dopingului” la clubul Astra, facem câteva precizări pe care le considerăm necesare:

- Clubul Astra nu a fost implicat în niciun fel în „tratamentul” efectuat de către cei 3 jucători, aflând de această problemă ulterior, chiar de la ofiţerul ANAD, care s-a prezentat la stadionul din Ploieşti pentru a lua declaraţii jucătorilor. Facem precizarea că declaraţiile luate atunci jucătorilor nu s-au făcut în prezenţa unui oficial al clubului nostru, avocat sau doctorul echipei, deşi, era vorba şi despre jucători care nu stăpânesc limba română la perfecţie (cu atât mai puţin unităţile de măsură, substanţele active, etc)

- Am luat decizia de a suspenda imediat contractele celor trei şi nu putem fi acuzaţi de lipsa celor incriminaţi la anumite termene de judecată, atâta timp cât ei nu au mai fost prezenţi la antrenamente, unul dintre jucători plecând în ţara natală – Japonia (Seto Takayuki). Astra nu are responsabilitati legate de viata privata a jucatorilor angajati, deci nu avea
parghi de a opri un cetăţean japonez să plece la familia sa...

- ANAD nu a luat un punct de vedere al doctorului echipei noastre cu privire la această situaţie, noi fiind disponibili cu orice lămurire asupra situaţiei, dar, cu tot respectul, considerăm că la acest moment suntem trataţi ca nişte „condamnaţi”, mai degrabă, deşi, este evident că nu avem vreo legătură cu demersul celor trei fotbalişti si nu clubul nostru este judecat.

- Este evident că nici ANAD nu consideră că clubul nostru este culpabil în această speță având în vedere faptul că nu ni s-a cerut nicio declarație măcar.

- Desigur, suntem stupefiaţi că există această variantă - că laboratoare medicale acreditate, medici români, ar fi putut administra unor sportivi tratamente în cantităţi interzise de legile antidoping (pentru că înţelegem că substanţele administrate, tipul tratamentului, sunt legale, doar cantitatea ar reprezenta „problema”) şi, fără a fi specialişti sau avocaţii laboratorului respectiv, dupa informatiile pe care noi le-am obtinut de la jucatori consideram că substanţa activă administrată jucătorilor a fost, cantitativ, respectată, până la proba contrarie”, se arată în comunicatul oficial al Astrei.

De ce spune Dani Coman că Astra nu riscă retrogradarea

"Situaţia este total diferită de ce s-a întâmplat la Corona. Noi nu am ştiu nimic de acţiunea lor (n.r. a jucătorilor), nici medicul clubului. Eu cred în nevinovăţia lor.

Noi îi putem da şi în judecată pe jucători pentru că nu ne-am putut folosi de ei după ce au fost suspendaţi. Dar tot cred că nu sunt vinovaţi şi cred că nu vor fi suspendaţi sau dacă vor fi sunt singur că se vor îndrepta împotriva ANAD, aşa cum că şi noi ne vom îndrepta împotriva ANAD şi împotriva lor. Am vorbit cu toţi avocaţii din ţară şi mi s-a spus că nu riscăm nimic", a afirmat Dani Coman în emisiunea Liga Digisport.

Etichete: takayuki seto , kehinde fatai , astra giurgiu , alexandru ionita
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă